25 september 2021. SV Oosterwolde JO17-4– VV ONT JO17-2 Hotseknots Begonia!

Veenhofweg 1
8431NH
OOSTERWOLDE FR
tel. 0516-516082

Het avontuur in de beker was voor ONT na twee wedstrijden afgelopen. Prima voetbal en ook een aantal doelpunten maar geen wedstrijden gewonnen. Vandaag staat de eerste wedstrijd in de competitie op het programma. We reizen af naar Oosterwolde voor een treffen met SV Oosterwolde JO17-4. In het verleden hebben we SV Oosterwolde enkele malen getroffen en in mijn herinnering waren dit altijd lastige wedstrijden, veelal verliespartijen.

Maar vandaag gaan we vol goede moed richting Oosterwolde. De afgelopen wedstrijden hebben we laten zien dat we elkaar goed kunnen vinden in het veld en dat scoren ons ook aardig goed lukt. In de trainingen van de afgelopen week zijn enkele zaken behandeld die we vandaag in de wedstrijd terug willen zien. Meer woorden hoeven we hier niet aan vuil te maken, op naar de warming up!

Als om 11.00 uur de scheidsrechter zich meldt kunnen we beginnen. De toss bepaalt dat SV Oosterwolde de aftrap neemt, vol spanning wachten we het fluitsignaal af. Het verloop van de eerste twintig minuten is totaal niet wat we van deze wedstrijd hadden verwacht, SV Oosterwolde laat eigenlijk niets van voetbal zien. Er zit geen organisatie in hun spel en het gros van de ballen gaat direct naar voren. Als ONT de bal terug veroverd heeft hebben wij wel de intentie om te combineren en om te voetballen maar dit lukt slechts gedeeltelijk, we gaan teveel op in het spel van SV Oosterwolde. Desondanks weten we toch nog zeker vijf enorme kansen te creëren maar het lukt helaas niet om ze binnen te schieten. Maar na een minuut of twintig krijgen we de zaak onder controle en komen we aan voetballen toe, er wordt hard gewerkt en we weten elkaar steeds beter te vinden. Het harde werken wordt in de 28e minuut beloont als Tim de bal binnen weet te knallen. Dit blijkt een opmaat voor meer te zijn want in de 30e minuut weet ook Gerben S. te scoren. Maar SV Oosterwolde ontwaakt nu weer en is niet van plan om met een achterstand de rust in te gaan. ONT laat het betere voetbal zien maar de strijdlust van SV Oosterwolde zorgt ervoor dat ook zij enkele kansen weten te creëren. Toch blijft de stand voor rust steken op een 0-2 voorsprong voor ONT.

Na de rust zien we eigenlijk een herhaling van het spel van de eerste helft. SV Oosterwolde speelt “kick ’n rush” zoals we dat zien in het Engelse voetbal, alle ballen naar voren… De verdediging van ONT weet hier wel raad mee maar het is wel vermoeiend. Ondanks het feit dat SV Oosterwolde niet echt voetbalt weet ONT na een minuut of 15 toch weer het heft in handen te nemen. De ballen worden keer op keer door de achterhoede opgevangen en via het middenveld weten we steeds weer voorin te komen. Scoren is nog lastig maar is in deze fase van de wedstrijd wel noodzakelijk. SV Oosterwolde dringt namelijk aan om de aansluitingstreffer te maken. In de 74e minuut is het eindelijk zover, Ivan weet de 0-3 binnen de schieten. De wedstrijd is gespeeld, dit kan niet meer mis gaan.

Als de scheidsrechter het eindsignaal fluit kunnen we opgelucht ademhalen. We zijn prima aan de competitie begonnen met een klinkende overwinning. Het voetbalspel was niet erg mooi om te zien, veel “hotseknots begonia”. SV Oosterwolde voetbalde niet, speelde met weinig organisatie en dit maakte het vreemd genoeg voor ons lastig. Maar door een niet aflatende inzet een paar periodes in de wedstrijd waar we wel het voetbalspel wisten te maken hebben we deze match met verdiende winst kunnen bezegelen.

Volgende week spelen we thuis tegen het altijd lastige TFS JO17-1 uit Drachtster Compagnie. Maar we kennen geen vrees want: #ONTJO17-2KomtEraan