9204WT
DRACHTEN
tel. 0512-517067

ONT moet op zoek naar de gouden formule.
Onder het genot van een heerlijk najaarszonnetje begeven we ons naar een achteraf veldje op Sportpark het Drachtster Bos voor een wedstrijd tegen Drachtster Boys JO17-4. De verwachtingen zijn dat we vandaag in onze derde competitiewedstrijd stevig aan de bak moeten tegen Drachtster Boys, zij hebben de voorgaande twee wedstrijden namelijk overtuigend gewonnen en staan daardoor hoog genoteerd in het linker rijtje.

Tijdens de warming-up is wel duidelijk dat we spelen tegen enkele flink uit de kluiten gewassen knapen, dat kan wel eens lastig worden vandaag. Wat ook lastig is, is het feit dat wij geen vaste keeper hebben, de spelers trekken per toerbeurt de keeperhandschoenen aan en proberen er het beste van te maken en dit lukt tot op heden prima. Sinds vandaag hebben een nieuw teamlid, Eswin speelt vandaag voor het eerst met ons mee  en we zijn benieuwd wat dit ons gaat brengen.

Om 12.30 uur is het dan zover, de scheidsrechter is er klaar voor en geeft het sein voor de start van de wedstrijd. Het is vrij snel duidelijk dat Drachtster Boys vandaag het initiatief naar zich toe trekt, aan de eerste helft hoeven wij niet veel woorden vuil te maken. Een ijskoude opsomming van feiten volstaat volgens mij…

2e minuut:          1-0
8e minuut:          2-0
15e minuut:        3-0
24e minuut:        4-0
34e minuut:        5-0
36e minuut:        6-0

Bovenstaande geeft de verhoudingen duidelijk weer. Drachtster Boys is fel op de bal en ze weten elkaar prima te vinden. ONT doet zijn best maar is te vaak te laat bij de bal. Af en toe weet ONT in de buurt van de goal te komen maar echt gevaarlijk wordt het zelden. Het voetbalspel is tam, er lijkt weinig energie in te zitten.

In de rust is er tijd om e.e.a. te bespreken, het is vreemd maar we komen er niet achter wat er aan de hand is vandaag. We kunnen de handdoek uiteraard nog niet in de ring gooien, we gaan met hernieuwde krachten er weer vol tegen aan. Redelijk snel kunnen we vast stellen dat de tweede helft veel beter gaat dan de eerste helft. Er wordt meer gestreden en Drachtster Boys wordt veel beter tegen gehouden op onze eigen helft. Af en toe kunnen we een “rush” maken en in de 45e minuut resulteert dit in een goal. Ruben schiet de bal van een afstand met een boog over de keeper tussen de palen, dit biedt hoop voor het vervolg van de wedstrijd. Vijf minuten later wordt het wederom spannend als ONT een indirecte vrije trap krijgt in het 16-meter gebied. Helaas lukt het niet om deze bal in de goal te werken. De wedstrijd kabbelt voort en Drachtster Boys herpakt zichzelf weer. In de 60e minuut weten ze de 7-1 te scoren en hiermee verliest ONT het geloof in de wedstrijd. Als in de 70e minuut de 8-1 ook nog valt is het over en uit.

Drachtster Boys was vandaag een maatje te groot en deze wedstrijd moeten we maar snel vergeten. We kijken vooruit naar 30 oktober want dan spelen we de volgende (uit)wedstrijd tegen SJO Warga WWS. In de tussenliggende periode hebben we voldoende tijd om te sleutelen aan te gouden formule die ons winst moet opleveren.