EASTERMAR
tel. 0512-471900

Cowboys en indianen
Vandaag is het weinig sfeervolle sportcomplex de Burgerkamp te Eastermar het strijdtoneel waar het moet gebeuren. Het is een beetje waterkoud en de zon heeft zich verstopt. Kortom, het is een herfstige dag. Het sportpark ligt er verlaten bij, geen supporters, enkel een paar vrijwilligers in de kantine. Als je je ogen een beetje dichtknijpt en door je wimpers kijkt waan je jezelf in een heuse Western, “the good, the bad and the ugly”. De saloon is leeg, de sheriff laat zich niet zien en de cowboys zijn te paard vertrokken, maar nog niet lang want later zullen we nog een verse, dampende paarden(?)keutel vinden op het veld. Het enige wat er nog ontbreekt is het rollende “tumbleweed” en rooksignalen uit de vallei.

Maar genoeg romantiek voor nu, we zijn hier om serieus zaken te doen. Eastermar staat op de ranglijst twee plaatsen lager genoteerd dan ONT maar met dezelfde statistieken. 6 wedstrijden gespeeld, 2 gewonnen en 4 verloren. ONT staat er iets beter voor wat betreft het saldo aan doelpunten maar het ontloopt elkaar bitter weinig. We kunnen gerust stellen dat deze teams aan elkaar gewaagd zijn.

Als om 9.30 uur de sheriff zich laat zien kunnen we aanvangen met de wedstrijd. Na het fluitsignaal is het voor beide ploegen even aftasten wat voor vlees ze in de kuip hebben. ONT heeft redelijk snel de conclusie getrokken en ruikt kansen. Reeds in de vijfde minuut blijkt dat Lucas zijn pistool op scherp staat want hij weet door de defensie te dringen en krult de bal in het net, hij kerft de 0-1 in zijn kolf. Dit geeft het nodige vertrouwen want ONT dendert voort, in de zevende minuut is het alweer raak als Tim afvuurt en de 0-2 in zijn kolf kerft. Als de cowboys van ONT dit tempo vol kunnen houden zijn de indianen van Eastemar in minder dan geen tijd terug gedreven naar de vallei. De 0-2 voorsprong geeft iets teveel vertrouwen want het spel wordt slordig. De Indianen van Eastermar zijn absoluut niet van plan zich over te geven. In de 23e minuut vliegt een vlijmscherpe pijl zo achter de keeper en is 1-2 een feit. ONT stond erbij en keek ernaar… In de 28e minuut zijn ze er alweer en wederom schieten ze raak, met een 2-2 gelijke stand ligt de wedstrijd weer open. ONT probeert een vuist te maken maar het wapentuig hapert, verder dan losse flodders komt het niet. De pijlen van Eastermar daarentegen zijn vlijmscherp, in de 33e minuut weten ze wederom te scoren. Nu moet er toch wel actie komen wil ONT de aansluiting niet verliezen. De wapens worden gesmeerd en als Thomas aanlegt in de 35e minuut schiet hij in de roos! We staan weer gelijk en met 3-3 op het scorebord fluit de sheriff voor een staakt-het-vuren.

in de saloon met een heerlijk bekertje ranja wijzen de we cowboys erop dat de indianen van Eastermar vandaag uit zijn op één ding en dat is de scalp van ONT. De start van de wedstrijd was formidabel, een 0-2 voorsprong na reeds 7 minuten, we moeten er voor zorgen dat we de vorm van de eerste 7 minuten weer terug vinden willen we hier vandaag met de winst vertrekken. Er moet meer lawaai worden gemaakt en we moeten elkaar beter opzoeken. Alleen met samenwerking kan de klus geklaard worden. De meest ruige en wilde cowboys in het wilde westen zijn geen grote sprekers en dat gaat ook op voor de jongens van ONT, zij laten liever hun schietijzers spreken. We gaan weer naar buiten…

Op naar de woestijn voor deel 2 van de strijd. Als de sheriff de tijd rijp acht gaan we weer verder. ONT is goed gemotiveerd aan de 2e helft begonnen, we voetballen beter en zo nu en dan is er een kansje. Maar het lijkt erop dat in de rust niet alle pistolen zijn doorgeladen. Het blijft bij losse flodders en afdwalende schoten. De pijlen van Eastermar zijn daarentegen extra geslepen want in de 50e minuut weten ze op een schalkse manier 4-3 te scoren. ONT laat de kop echter niet hangen en blijft fanatiek het vuurgevecht aangaan. Dit beloont zich in de 60e minuut met een voltreffer van Lucas, met 4-4 hebben we wederom de gelijkmaker gescoord. Het duurt weer 10 minuten voor er gescoord wordt, Eastermar blijft aandringen en dit wordt beloont met een 5-4 voorsprong. ONT moet nu herladen om niet aan het kortste eind te trekken. Al snel blijkt dat de wapens op scherp staan als Thomas drie minuten later de 5-5 binnenschiet. Het is een zenuwslopend gebeuren in de laatste minuten van de wedstrijd met cowboys en indianen die door elkaar heen vliegen, joelen en schieten in de lucht. Er wordt veel geschoten maar niks raakt zijn doel. In de slotseconden worden we allemaal nog even bloednerveus als Lucas kort voor de goal weet te komen en de 6-5 op zijn slof heeft. Helaas staat zijn vizier niet recht en schiet hij ver over en dit is ook meteen het sein voor de sheriff om er een einde aan te maken. Met een eindstand van 5-5 druipen de cowboys af naar het badhuis en de indianen zoeken hun heil in de tipi, tijd om de wonden te likken.

Vandaag is wel gebleken dat deze beide teams aan elkaar gewaagd waren, een gelijkspel was de juiste beloning voor de tomeloze inzet van beide ploegen.

We gaan terug naar Opeinde en denken alweer aan de volgende week, dan staat er een thuistreffen met Drogeham JO17-1 op het programma. Deze ploeg staat op plek 7 in de competitie, wij staan daar net onder op plek 8 dus ook dit belooft weer een spannende strijd te worden. Ik had u graag willen uitnodigen om deze strijd te aanschouwen maar de omstandigheden laten dit helaas niet toe. Maar niet getreurd, wij houden u op de hoogte.

Forza ONT JO17-2!