Healwei 2 A
9218RH
OPEINDE
tel. 0512-371956

OPEINDE - ONT behaalde uit de laatste zes wedstrijden zes punten en dat is te weinig om de ambities waar te maken voor een plek in de nacompetitie voor promotie. ONT schoot zich zaterdag tegen Waskemeer in de voet door in de eerste helft te verzuimen afstand te nemen van de bezoekers. Dat kwam de gastheren in de tweede helft vér in blessuretijd duur te staan toen de tien van Waskemeer alsnog de 1-1 scoorden.

ONT en Waskemeer kennen niet een lange historie wat betreft wedstrijden tegen elkaar spelen. De ploegen troffen elkaar in competitieverband vijf keer, maar doelpuntrijk was het wel steeds. In die vijf ontmoetingen werd er 28 keer gescoord. ONT won vier keer en nam 18 goals voor haar rekening. Dat aantal werd zaterdag vermeerderd met slechts één goal. En daarmee liet ONT na Waskemeer, de nummer 13 van de ranglijst, fors over de knie te leggen.

ONT liet vanaf het begin zien beter te zijn dan de tegenstander. Vlot combinerend werd Waskemeer onder druk gezet, maar ONT liet na snel te scoren. Freerk Veenstra zag Waskemeer doelman Femko de Vries met kunst en vliegwerk een bal tegen de lat werken, de doelman redde ook op een schot van Jesper Landman en Thomas Landman kreeg de bal vanaf de achterlijn niet bij een ploeggenoot. Mitchell Schievels, hij scoorde afgelopen dinsdag drie keer tegen Ropta Boys, testte ONT doelman Hidde Ament en dat was ook zo ongeveer het enige wapenfeit van Waskemeer. ONT daarentegen kreeg genoeg kansen om op voorsprong te komen, maar moest wachten tot de 32e minuut om dat voor elkaar te krijgen. Acht minuten eerder verzuimde Michel Weisser op aangeven van Janco van der Veen al de 1-0 aan te teken, nu maakte Weisser dat goed door de bal uit een voorzet van Thomas Landman binnen te tikken. Toen Waskemeer kort daarna door twee keer geel dus rood voor Tim Haven met tien man verder moest leek het pleit ook geslecht voor de bezoekers. Gezien het spelbeeld zou ONT de voorsprong uit moeten bouwen. Maar dat gebeurde niet ondanks dat er wel kansen waren. Waarbij, opnieuw, moet worden gezegd dat de laatste pass vaak niet goed genoeg was. Waskemeer rook nog even aan een doelpunt toen vrije trappen specialist Dennis Hardenbol vanaf 18 meter mocht aanleggen. Het schot belandde in de handen van ONT doelman Ament.

Na rust zag ONT een gegroepeerd spelend Waskemeer tegenover zich. De tactiek was duidelijk, compact spelen en misschien met een uitval gevaarlijk worden. Die tweede helft kunnen we heel simpel samenvatten. Het ontbrak ONT aan creativiteit en snelheid in het spel om Waskemeer te verontrusten. Er werden zelfs geen kansen op kansen gecreëerd tegen de tien van Waskemeer. Er was maar één moment dat ONT liet zien hoe het moest. Dat was tien minuten voor tijd. Van der Veen speelde Weisser aan op de strafschopstip, de kaats van Weisser was op maat waarna het schot van Van der Veen de lat teisterde. En daar bleef het bij. Het zure voor de thuisploeg ontstond ruim in blessuretijd. Een domme overtreding leidde tot een vrije trap voor Waskemeer op achttien meter van het ONT doel. En waar Hardenbol het doel in de eerste helft niet vond deed hij dat nu wel. De fraaie vrije trap verdween in het ONT doel. Het had nog erger voor ONT kunnen worden als kort na de gelijkmaker Schievels uit een vrije trap van Hardenbol de bal beter had ingekopt. De kopbal werd een prooi voor Ament.

Na het laatste fluitsignaal van arbiter Wiersema uit Grootegast brak de euforie los bij de bezoekers. Een zeldzaam gestolen punt, zo werd veel gehoord. En ONT? Spelers en technische staf waren vol ongeloof over zo’n afloop van de wedstrijd. Ook was het maar 1-0, geen moment leek de overwinning in gevaar te zijn. Dat was dus een misvatting.

Zaterdag a.s. speelt ONT uit tegen SC Berlikum. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.