Healwei 2 A
9218RH
OPEINDE
tel. 0512-371956

OPEINDE - Er moest wel een 0-1 achterstand worden weggewerkt, maar zonder zich bovenmatig uit te putten won ONT met 3-1 van S.V. Haulerwijk. Voor het publiek was er niet veel te genieten. De bezoekers waren duidelijk de onderliggende partij en ONT speelde een beetje op reserve zo leek het.

De derde klasse B kreeg zaterdag de kampioen die het al drie seizoenen verdiende. Leovardia klopte Anjum met 6-0 en dat leverde de titel op. Na twee afgebroken seizoenen door corona waarbij de Leeuwarders ook al op de titel afstevenden was er dan nu eindelijk de beloning. Achter de kampioen vechten de nummers twee tot en met zeven om deelname aan de nacompetitie voor promotie. De titel in de derde periode of plaats twee of drie in de eindrangschikking geeft recht op dat toetje. ONT hoort ook tot dat gezelschap teams. In de strijd om de derde periode zou winst tegen S.V. Haulerwijk (SVH) het onfortuinlijke verlies vorige week tegen Anjum weer een beetje goedmaken.

ONT begon sterk aan de wedstrijd en had al na vier minuten op voorsprong moeten komen. Gerard Douwsma crosste de bal op Chris Visser, de voorzet die volgde was op maat en voor Michel Weisser was het een intikkertje. Doelman Vincent van der Veen lag in de weg en voorkwam de 1-0. ONT bleef aandringen met een schot van Hielke Knippels dat ook een prooi werd voor de doelman en een geblokt schot na terugleggen van Janco van der Veen. Om dan toch op achterstand te komen tegen een tegenstander waar niets van is te duchten is best wel bijzonder. In de 25e minuut overkwam dat ONT wel. Patrick Hilhorst mocht van een meter of achttien aanleggen waarna ONT doelman Hidde Ament zich verkeek op de bal. Maar SVH kon niet lang genieten van de voorsprong. Vier minuten na de 0-1 ging Van der Veen over de knie in de zestien meter waarna Michel Weisser de strafschop benutte. En weer vier minuten later kwam ONT op voorsprong. De pass van Freerk Veenstra op Weisser was op maat en het afronden van de ONT spits in de lange hoek was van hoog kaliber. Hoewel assistent-scheidsrechter Niek Teerenstra van SVH scheidsrechter Bart Heikens uit Nieuwe Pekela probeerde te overtuigen van buitenspel, nam de goed leidende scheidsrechter dat niet over. ONT verzuimde de score uit te breiden met een kans voor Veenstra, schot in de korte hoek, en een kopbal van Van der Veen. SVH zag doelpogingen van Patrick Hilhorst en Jarno Hilhorst in schoonheid sterven.

De tweede helft was het aanzien nauwelijks meer waard. ONT bleef voetballend de betere ploeg. Direct na rust had Marten Folkersma voor eigen succes moeten gaan. De keuze die de ONT aanvaller maakte leidde niet tot een kans. Ament pakte een schot van Jens Douwsma, Veenstra schoot over en Gerard Douwsma zag zijn ONT goal afgekeurd worden wegens buitenspel. In de 70e minuut werd het 3-1 door een doelpunt van Noël Mulder. Wytze Jongsma legde de bal achter de SVH verdediging en Mulder rondde bekwaam af. Al in blessuretijd vergat Mulder af te spelen op Visser om ONT’s vierde doelpunt op het scorebord te brengen. En zo bleef het bij een zakelijke 3-1 overwinning.

Dinsdagavond speelt ONT thuis tegen Fc Grootegast. Aanvang wedstrijd 20.00 uur.