Healwei 2 A
9218RH
OPEINDE
tel. 0512-371956

OPEINDE - Het duurde tot een kwartier voor tijd voor ONT tegenstander Ropta Boys over de knie kreeg. Na de 1-0 was het ook gebeurd met de bezoekers. ONT liep uit naar een zeer verdiende 4-0 overwinning.

Met die overwinning spoelde ONT de nare nasmaak van het 1-0 verlies vorige week tegen SV Haulerwijk een beetje weg. Maar, oh, oh, wat kwam de overwinning tegen Ropta Boys toch wel moeizaam tot stand. De bezoekers waren vanaf het begin niet van plan ONT heel veel ruimte te geven. De sympathieke Ropta Boys trainer David Elmendorp legde het spel van zijn team uit als ‘ONT mocht de bal hebben en mijn team speelde erg compact om het combineren van ONT te verhinderen.’ Een acceptabele strijdwijze als je weet dat je als team voetballend minder bent dan de tegenstander. Die mag dat dan oplossen en daar had ONT het lang moeilijk mee.

Zo’n soort wedstrijd vraagt om een snel ONT doelpunt en dat kwam er dus niet. Chris Visser kopte de bal naast, Noel Mulder vond twee keer Ropta Boys doelman Johannes de Groot op z’n weg en Mulder kwam een teenlengte tekort op een voorzet van Feerk Veenstra. Eigenlijk speelde ONT in een te laag tempo om de bezoekers op de pijnbank te leggen. En ging het tempo omhoog dan werd het onzorgvuldig. Ook in de passing ging er wel het nodige fout. Vaak was de op één na laatste pass al niet goed waardoor geen kansen werden gecreëerd. En Ropta Boys? Dat werd in de eerste helft twee keer gevaarlijk. Vijf minuten voor rust snelde Hendrik Willem van der Voorst richting ONT goal, zijn inzet ging voorlangs. En op slag van rust was de beste kans van de eerste helft voor Erik de Vries. In vrije positie was De Vries te druistig en verdween zijn schot naast het doel van ONT.

De tweede helft was van het zelfde laken en pak. Ropta Boys bleef compact voetballen en liet ONT naar de oplossingen zoeken. En net als in de eerste helft lukte het ONT niet te scoren. De thuisclub kreeg halve kansjes via Mulder en Jesper Landman met een schot over de kruising. Ropta  Boys claimde een strafschop na een valpartij van André Turkstra. De prima leidende scheidsrechter Marouan Achammachi zag er niets in. Pas een kwartier voor tijd werd het verschil gemaakt. Invaller Michel Weisser, op de terugweg na een blessure, kwam ietwat gelukkig in balbezit en scoorde met een schuiver in de lange hoek. Dat was precies een kwartier voor tijd. En in de vier volgende minuten trok ONT de partij naar zich toe. In de 77e minuut zorgde Jurjen Veenstra, eveneens invaller, voor de 2-0 (assist Weisser) en Weisser bekroonde zijn invalbeurt drie minuten later met zijn tweede doelpunt, aangespeeld door Thomas Landman. Ropta Boys zorgde met een bal bovenkant lat nog voor een ‘momentje’. De 4-0 eindstand kwam op het scorebord door een doelpunt van Janco van der Veen, opnieuw was de aangever Thomas Landman.

En zo schreef ONT weer drie punten en vier doelpunten bij aan het totaal. Met dertien punten staat ONT op de derde plaats op de ranglijst met de fraaie doelcijfers van 22 voor 5 tegen.

Michel Weisser over zijn rol als bankzitter, invaller en met twee doelpunten en een assist belangrijk voor ONT: “Tevreden? Ja, ik ben zeker tevreden. Natuurlijk is het nooit leuk om op de bank te beginnen, maar na een aantal weken waarin ik niet fit ben geweest en waarin het team gewoon goed draait is het wel te verwachten. Als spits goals maken en een assist geven is altijd lekker! We hebben de wedstrijd als team volwassen uitgespeeld, zijn geduldig gebleven en daardoor maakten we het verschil nog in het laatste kwartier. Een groot compliment aan de hele ploeg denk ik!"
Het duurde erg lang voor ONT tot scoren kwam. Waarom lukt dat niet eerder? Weisser: “Ropta speelde best wel compact en hadden in het eerste bedrijf en na rust nog wel de energie om het redelijk dicht te houden achterin. Het laatste half uur kwamen er meer ruimtes, ook doordat de tegenstanders moe werden. Waarom we dan niet eerder scoren kwam denk ik door de eindpass die vaak net niet aankwam waardoor zij nog genoeg tijd hadden om te corrigeren of de bal weg te peren. Uiteindelijk blijven wij goed de bal verplaatsen van kant naar kant en speelden we ze kapot waardoor de bal vaker vrij de 16 meter ingespeeld kon worden. Hier hebben we goed van geprofiteerd.”
Weisser verder: “Je wil het liefst altijd spelen, maar als het team goed staat dan is het knokken om te laten zien dat je ook hoort te spelen. Ik denk dat dit, nu ik weer fit ben, weer meer kan. Dus we gaan het zien de komende weken.”

Zaterdag a.s. speelt ONT uit tegen SC Twijzel. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.