Efterwei 20
9221SK
ROTTEVALLE
tel. 0512-342471

ROTTEVALLE - ONT ging de rust in met een 0-2 voorsprong. In de tweede helft ONT liet VV Rottevalle (VVR) te lang geloven in de aansluitingstreffer en misschien wel meer. Pas het laatste kwartier liep ONT uit naar een 0-5 eindstand. Sleutelzinnen voor ONT: verdedigend stond het prima, aanvallend ook prima maar een te laag rendement.

Voor het ruim opgekomen publiek, ONT’ers waren in de meerderheid met o.a. een grote schare jeugdige ONT’ers die voor de nodige sfeer zorgden, begonnen beide teams met aanvallende intenties. Uit een vrije trap noopte Hielke Knippels VVR doelman Marco de Boer tot een redding. De thuisclub stichtte gevaar met twee voorzetten vanaf rechts waar de ONT verdediging het lastig mee had. Uit één die voorzetten kopte Dirk de Vries net naast. ONT kreeg wel meer balbezit en na dertien minuten stond er een 0-1 voorsprong op het scorebord. Knippels legde de bal in de vrije ruimte voor Noël Mulder en Mulder faalde niet. Het schot in de lange hoek was De Boer te machtig. Eigenlijk duurde het daarna veel te lang voor ONT de voorsprong uitbreidde. Het spel was prima, het rendement veel te laag. Er waren kansen voor Janco van der Veen (schot over), Jurjen Veenstra raakte de paal, Mulder lukte het ook niet nog een keer te scoren en Chris Visser maakte bij een voortzetting een verkeerde keus. En VVR? Dat kreeg een kansje na een foutje van ONT doelman Hidde Ament. Steffen Schra schoot het cadeautje naast. Tien minuten voor tijd kwam ONT toch op een 0-2 voorsprong. Maar wel op een bijzonder gelukkige manier. Thomas Landman wilde zo ongeveer bij de cornervlag een voorzet produceren. Maar de als voorzet bedoelde bal zeilde over De Boer in het VVR doel.

Na rust deed VVR er alles aan om terug in de wedstrijd te komen. Daar verdienden de gastheren ook alle credits voor door niet het hoofd in de schoot te leggen maar te vechten voor de aansluitingstreffer en te hopen op meer. Dat werd ook door het publiek herkend: “As Rottevalle no skoort dan krijt ONT it nog lestich.” Nu viel dat wel een beetje mee, want echt gevaarlijk werd VVR ook niet. De ONT verdediging met Albert Wijma, Jorrit de Graaf en Gerard Douwsma stond soeverein te verdedigen en waar nodig was er ook nog doelman Ament.
Eigenlijk bleef het in die fase bij een voorzet van Erwin de Wind, waarbij de bal in het drukke ONT strafschopgebied niet door een VVR speler werd geraakt. ONT drukte het krachtsverschil in de laatste dertien minuten van de partij uit in doelpunten. Uit een corner van Landman kopte Visser de 0-3 binnen. Daarmee bekroonde Visser een prima wedstrijd met een doelpunt. Vier minuten later was er een fraaie steekbal van Van der Veen op Mulder en dat betekende 0-4. De spreekwoordelijke kers op taart was er van Landman. Uit een voorzet van Visser tekende Landman voor de 0-5 eindstand. VVR probeerde daarna nog wel de eretreffer te maken, maar Liekele Kamminga schoot in het zijnet en Jurjen Geertsma schoot in vrije positie naast. Na enkele minuten blessuretijd maakte de prima leidende scheidsrechter Dennis Smit (Smit had het niet moeilijk in deze sportieve derby) een einde aan de partij.

En zo gingen de drie punten dus mee naar ONT. De Opeindenaren staan op basis van het doelsaldo op de tweede plaats op de ranglijst.

ONT trainer Jan Hulzinga over de wedstrijd: “Ik denk dat de jongens tevreden kunnen zijn over wat ze hebben laten zien vandaag. Het lukte vrij snel om het initiatief in de wedstrijd naar ons toe te trekken en vervolgens ook uitgespeelde kansen te creëren. Dat we vervolgens niet sneller meer doelpunten maken zorgt ervoor dat het toch een hele poos spannend kan blijven.
Toch is de manier waarop deze kansen tot stand komen wel hoe we het graag willen. Uitspelen tot diep op de helft tegenstander en spelers in de 16 meter vrijspelen. Daarnaast hebben we weinig kansen weggeven uit open spelsituaties en ook dat moet vertrouwen geven.”
Hulzinga blikte ook al even vooruit naar volgende week: “5-0 winnen in “de slag om de leyen” is natuurlijk mooi en de manier waarop mag dan tot tevredenheid stemmen. Dit resultaat geldt alleen wanneer we er ook volgende week weer weten te staan. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat zo zal zijn!!"

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Waskemeer op het programma. Die wedstrijd begint om 14.00 uur.