Leidijk 42 A
8434NC
WASKEMEER
tel. 0516-422768

WASKEMEER - ONT boekte zaterdag een overtuigende 1-6 overwinning op Waskemeer. ONT bouwde de 0-1 ruststand na de thee binnen vijf minuten uit naar 0-3. En daar bleef het niet bij. Met wat meer zuiverheid waren de dubbele cijfers gehaald. Maar een 1-6 overwinning voelt ook erg lekker. Hielke Knippels scoorde een hattrick.

De eerste kansen van de wedstrijd waren voor de thuisclub. Mitchell Schievels, overgekomen van eersteklasser PKC ’83 en daarvoor twee seizoen actief voor eveneens eersteklasser Oranje Nassau Groningen, schoot in de eerste minuut over het ONT doel. Even later was ONT doelman Hidde Ament net even eerder bij de bal dan Schievels, in de diepte gestuurd door Dennis Hardenbol. Schievels kreeg wel een paar kansjes maar de Waskemeer spits werd verder prima beteugeld door Wytze Jongsma. ONT werd gedurende de wedstrijd sterker. Er werd met veel energie gespeeld en de thuisclub had steeds minder in de melk te brokkelen. In de 30e minuut kwam ONT op voorsprong. Freerk Veenstra zag een voorzet strandden, kreeg de bal terug en vond in tweede instantie Thomas Landman die vrijwel op de doellijn de 0-1 op het scorebord bracht. Landman had drie minuten later ook de 0-2 op de schoen. Janco van der Veen zette Landman voor Waskemeer doelman Femko de Vries, maar de inzet met buitenkantje links ging naast. Waskemeer probeerde wel weer in de wedstrijd te komen. Het gewenste doelpunt bleef uit. Ook omdat Schievels na een voorzet van Halbe Jan de Boer over de bal maaide. Op slag van ruste testte Veenstra nog de vuisten van De Vries, de vuisten wonnen.

Na rust was het snel gedaan voor Waskemeer. Vanaf de aftrap was ONT al gevaarlijk. Landman zocht en vond de achterlijn, de voorzetting was niet goed. Dertig seconden later was het toch 0-2. Vanaf twintig meter krulde ONT’s aanvoerder Hielke Knippels de bal in de verre hoek. Misschien dat ONT even in dromenland was, want ook vanaf de aftrap stond Schievels opeens vrij voor Ament. Het slappe kopballetje was een makkie voor de ONT doelman. ONT breidde in de 50e minuut de voorsprong uit naar 0-3. Albert Wijma verzond een pass richting Noël Mulder. Die liet de bal stuiten om daarna met een bekeken lobje de Waskemeer doelman kansloos te laten.
Tja, en eigenlijk was de rest van de tweede helft een ONT show. Alles lukte en Waskemeer, gehandicapt door een aantal afwezigen, moest amechtig toezien dat ONT uitliep naar een grote score. Knippels zorgde in de 63e minuut voor de 0-4 uit een strafschop na hands. Niet veel later scoorde Mulder zijn tweede doelpunt nadat Chris Visser al jagend voor een verkeerde terugspeelbal zorgde. Een kwartier voor afloop voltooide Knippels zijn hattrick. Jurjen Veenstra speelde de bal door het centrum en met een puntertje van Knippels werd het 0-6. Wat ONT doelpunten betreft bleef het daarbij, maar er waren zat kansen op een nog grotere score. Schievels zorgde met toch nog een doelpunt uit zijn vele kansen voor de eretreffer voor Waskemeer. En daar baalde ONT stevig van. Dat zegt iets over de wedstrijdinstelling van de Opeindenaren.

Hielke Knippels over de wedstrijd: “In één woord genieten. In het begin was het wat zoeken, hoe speelt Waskemeer en hoe kunnen we daarop anticiperen. Gedurende de eerste helft zie je dan ook dat wij meer grip op de wedstrijd krijgen en ons belonen met een mooi uitgespeelde goal.”
Knippels roemde teamprestatie: “Waar wij in de vorige wedstrijd verzuimende om snel na de rust uit te lopen, lukte dat nu wel. Dat onze tweede goal de opmars zou betekenen voor mijn eerste hattrick bij de senioren had ik zeker niet verwacht. Ik heb genoten van het resoluut en overtuigend optreden van de laatste linie, van de loopacties en energie van onze dodelijke voorhoede en van de steekpasses en het tussen de linies spelen van het middenveld. We stralen een eenheid uit die met plezier aan het voetballen is.”
Volgens Knippels heeft ONT, ondanks de 1,5 jaar zonder voetbal, stappen gemaakt: “Onder onze trainer Jan Hulzinga zijn wij een proces in gegaan om dominerend te voetballen en dat begint zijn vruchten af te werpen. We zijn als team flexibeler geworden, kunnen ons aanpassen aan wat de wedstrijd van ons vraagt en weten dat 90 minuten vol te houden.”

Volgende week zaterdag speelt ONT thuis tegen Wykels Hallum. Aanvang wedstrijd 15.00 uur.