Fjildleane 14
9047JR
MINNERTSGA
tel. 0518-471600

MINNERTSGA - In de strijd om de tweede plaats en de titel in de derde periode leed ONT duur en onnodig puntverlies tegen VV Minnertsga. Onnodig omdat ONT er niet in slaagde goede kansen te verzilveren, terwijl het van de tegenstand niet veel had te duchten. De rode kaart voor ONT (twee keer geel) hielp ook niet om tot een goed resultaat te komen. Hoewel, ook met tien man had ONT nog de beste kansen. Maar het bleef bij 0-0.

Treffen tussen ONT en VV Minnertsga (VVM) zijn geen wedstrijden waar ONT met een gerust hart naar uitkijkt. De statistieken laten meer winstpartijen voor VVM zien dan voor ONT en een gelijkspel komt in de historie het meest voor. In dit seizoen werd het thuis 1-1 en de uitwedstrijd eindigde dus in 0-0. Een negende gelijkspel in twaalf geregistreerde seizoenen.

Eigenlijk werd pupil van de week Werner de Boer de matchwinnaar. Werner slaagde er in ONT doelman Hidde Ament te passeren, het enige doelpunt van de middag. ONT begon goed aan de wedstijd met een schot van Hielke Knippels over het doel van VVM doelman Jorn Helder. In de 13e minuut had ONT op voorsprong moeten komen. Een prachtig één tweetje tussen Michel Weisser en Knippels bracht Knippels oog in oog met Helder. De VVM doelman pareerde de doelpoging van Knippels. En dat deed de doelman ook op een inzet van Freerk Veenstra. Noël Mulder schoot uit de draai over en VVM kreeg een goede kans via topscoorder Enno Kingma (zestien goals in de competitie). ONT doelman Hidde Ament hield Kingma van scoren af. Uit een voorzet van Jesper Landman dacht Weisser aan scoren, de inzet bij de eerste paal was ook weer een prooi voor Helder. VVM zag nog wel een als voorzet bedoelde bal van Hilko Plat op de bovenkant lat eindigen, maar de 0-0 ruststand ging mee de kleedkamers in.

Hoewel de kansen anders doen vermoeden was de eerste helft voor het publiek nu niet om je vingers bij af te likken. En ook de tweede helft werden niet 45 minuten die voor altijd in je geheugen staan gegrift. VVM had een eerste wapenfeit met een schot van Hidde de Vries in de handen van Ament. Even later stond ONT met tien man. Gerard Douwsma protesteerde te nadrukkelijk bij scheidsrechter Drost tegen een vrije trap en liep tegen een tweede gele kaart op, en dus rood. De numerieke meerderheid leek zich voor VVM al snel uit te betalen, maar Feike Nieuwhof schoot in vrije positie hoog over. Het bleek een speldenprik want ook met tien man had ONT gewoon het beste van het spel. VVM speelde meer naar voren en daardoor ontstond er wel ruimte voor ONT. Maar doelpunten voor ONT bleven uit. Weisser schoot over, Chris Visser zag een inzet gestopt door Helder en een schot van Weisser ontbrak het aan kracht om gevaarlijk te worden. Aan VVM zijde werd nog wel gedacht aan een doelpunt. Maar bij twee scrimmages kort voor tijd trok ONT aan het langste eind. En zo bleef het bij 0-0.

ONT trainer Jan Hulzinga baalde na afloop van de 0-0: “Vandaag was een uitgelezen kans om een goede stap te zetten in de periode, maar ook op de ranglijst. Gezien het spelbeeld van de eerste helft was deze kans ook zeker realistisch en kunnen we het onszelf aanrekenen dat we niet al voor de rust de wedstrijd in het slot hebben gegooid.” Hulzinga over de gevolgen van de rode kaart: “De tweede helft wordt al snel een ander verhaal. Na een snelle tweede gele kaart verloren we ons overtal in de eerste en tweede fase van de opbouw, waardoor we gedwongen werden directer zijn gaan spelen. Dit leverde ons nog steeds de beste kansen op, maar ook fysieke klachten bij Jesper en Freerk. Hopelijk zijn ze tijdig weer fit voor Leovardia.” Hulzinga zag toch positieve punten: “Achteraf overheerst de teleurstelling dat we het spelbeeld niet om hebben kunnen zetten in doelpunten, maar toch is er ook trots vanwege de manier waarop we met tien man redelijk eenvoudig overeind zijn gebleven. Deze groep zakt nooit meer door de ondergrens en dat is een belangrijke stap die ze hebben gemaakt. Nu op naar ‘drie finales’ om dit seizoen nog wat extra kleur te kunnen geven.”

Zaterdag a.s. speelt ONT thuis tegen kampioen Leovardia. Aanvang wedstrijd 15.00 uur.