48'
Noël Mulder (schot)
56'

21 augustus 2021 17:30

Na eerst een leuk activiteitenprogramma afgewerkt te hebben (raften, beachvolleybal en kajakken), werd een wedstrijd gespeeld tegen zondag 3e klasser Geel-Wit 1. Een wedstrijd waarin ONT eigenlijk geen moment in de problemen is gekomen. Deels door de incomplete selectie van de tegenstander, maar voor een groot gedeelte ook door de manier van spelen. ONT zette vroeg druk, was snel in de omschakeling en wist vaak voor het doel van de tegenstander te komen. Dit had al twee keer in een doelpunt kunnen resulteren, echter wisten de gebroeders Veenstra het doel niet te vinden na uitgespeelde kansen. Dit lukte Janco van der Veen wel, na een snelle counter over meerdere schijven.
ONT hield hierna het betere van het spel, was gevaarlijk in de diepte als ook via de korte combinatie en stond in de eerste helft slechts één schot op doel toe. Resultaat een 0-3 ruststand. Noël Mulder scoorde na een bekeken lob en Thomas Landman wist te scoren na een snelle combinatie over links.

In de tweede helft veranderde dit beeld eigenlijk niet. ONT mocht iets meer de bal hebben doordat Geel-Wit wat meer terug plooide. Dit leverde echter nog steeds voldoende kansen op en zo ook de snel na de rust gemaakte 0-4 door Noël Mulder en een aantal minuten later de 0-5 door Marten Folkersma.

Na 73 minuten spelen vond de scheidsrechter, na overleg te hebben gehad met de trainer van de tegenstander, het welletjes. Om blessures bij Geel-Wit te voorkomen werd er daarom gekozen eerder te stoppen. Een prima beslissing. ONT had kort daarvoor een tegendoelpunt te verwerken gekregen en zag Michel Weisser in de 64e minuut zijn tweede gele kaart pakken en dus rood. Ondanks het overtal hield ONT in die fase het beste van het spel. Vanuit ONT oogpunt een erg nuttige oefenwedstrijd en een leuke aanvulling in een zeer geslaagd weekend.