Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 08

Jouke Jochemswei 5
9212PD
BOORNBERGUM
tel. 0512-381440

BOORNBERGUM - Matig spelen en toch nog winnen, dat is in zes woorden de samenvatting van de bekerwedstrijd die ONT tegen SC Boornbergum ’80 (SCB) speelde. ONT liep zich lang stuk op het stug verdedigende SCB. Moest een 1-0 achterstand wegwerken om uiteindelijk in de negende minuut van de blessuretijd de winnende treffer te maken.

De strijd tussen ONT en SCB was er één tussen derde klasser ONT en vijfde klasser SCB. Dat zou volgens de statistieken een overwinning voor ONT moeten opleveren met minimaal vier doelpunten verschil. Hoe anders zou het deze wedstrijd zijn.
Ook vorig seizoen troffen ONT en SCB elkaar voor de beker. Toen op het kunstgras van ONT. Dat werd een ruime 8-0 overwinning voor ONT. De gasten wilden toen voetballen en gaven ruimte aan een vlot combinerend ONT. Hoe anders verliep de wedstrijd nu. SCB trainer/coach Gerard Blaakmeer besloot zéér compact te spelen En met die tactiek was niks mis. Je hoeft als vijfde klasser geen open huis te houden tegen een derde klasser. Het was aan ONT om een bres te slaan in de verdedigende stellingen van de thuisploeg. En dat lukt dus niet. Het spel van ONT was te slordig en te voorspelbaar om SCB van de wijs te brengen. Bovendien waren er veel misverstanden, het balverlies was veelvuldig. Niet dat SCB daar heel erg veel tegenover stelde, maar de eerste twee schoten op doel waren wél van de thuisploeg. ONT stelde daar twee doelpogingen van Janco van der Veen tegenover. Net voor rust zag Michel Weisser twee keer een schot geblokt en moest ONT doelman Hidde Ament aan de bak bij een doelpoging van Willem Lindeboom (zoon van ex ONT 1 doelman Karst Lindeboom).

Na rust kon ONT in eerste instantie het spel van de eerste helft niet omzetten naar beter spel. Sterker nog, in 55e minuut keek ONT zomaar tegen een 1-0 achterstand aan. SCB mocht een vrije trap nemen, de bal werd over links lang gespeeld op Ruben Terlouw en de voorzet die volgde werd feilloos binnengekopt door Lindeboom. ONT leek al snel op orde op zaken te stellen. Thomas Landman glipte langs zijn tegenstander, uit de voorzet die volgde tikte Weisser de bal met buitenkant voet over het doel. Maar in de 59e minuut was het toch raak. Landman speelde uit een corner Gerard Douwsma aan en diens bal in de zestien werd door Wytze Jongsma met het hoofd verlengd in de lange hoek. Het laatste kwartier van de partij was wel duidelijk voor ONT. Bij SCB sloeg de vermoeidheid toe, er waren diverse gevallen van kramp, maar ONT kwam maar niet tot scoren. Op aangeven van Landman kregen Weisser, Van der Veen en Jurjen Veenstra doelkansen, het bleef 1-1. Tot de negende minuut in blessuretijd. Weisser bracht de bal zo ongeveer op de strafschopstip en daar beloonde Landman zijn prima wedstrijd met een doeltreffende volley.

ONT won dus op het nippertje met 1-2. Verdiend? Op basis van balbezit wel, maar de credits moeten ook naar de gastheren die het ONT meer dan moeilijk maakten. Dus voor technische staf en team wel werk aan de winkel hoe om te gaan met teams die de verdedigende stellingen betrekken.

Zaterdag a.s. speelt ONT de tweede bekerwedstrijd. Harkema Opeinde is dan te gast in Opeinde. De Harrekieten, vierde klasser wonnen met 5-3 van vijfde klasser Drogeham. De wedstrijd in Opeinde begint om 15.00 uur.