Mannen Zaterdag standaard, 1, 3e klasse B

9 oktober 2010 14:30

Korhorn, L.

Beter ONT verliest topper van SC Berlikum

OPEINDE - Een heerlijk najaarszonnetje en veel publiek langs de lijn. Prima ingrediënten voor een wedstrijd tussen de beide koplopers in de 3e klasse B. In die topper liet ONT zich de kaas van het brood eten door SC Berlikum. Het werd een onverdiende 1-2 nederlaag.

ONT speelde een eerste helft zoals tot nu toe in dit seizoen. ONT bepaalde het spelbeeld maar zag eerst wel dat in de 3e minuut Berlikumer Bas van der Baan in vrije positie een enorme kans miste. Voor de rest van de eerste helft was ONT de bovenliggende partij. De thuisploeg kreeg ook kansen maar tot doelpunten leidde het niet. Een inzet van Otto Kooi was te zacht, een stiftbal van Egbert Hulzinga kuste de lat en een schot van Jeroen van Wijk werd gekraakt door misschien wel een hand. SC Berlikum zette daar een inzet van Robbert de Zeeuw tegenover waar een oog voor medespelers gevaarlijker was geweest. ONT bleef de betere ploeg, de slagroom op de taart in de vorm van een doelpunt kwam er niet.

Was de eerste helft een beetje gezapig, in de tweede helft kwam er meer vuur. ONT zag Nick de Zeeuw voorlangs schieten maar vlot daarna verdiende Otto Kooi een strafschop voor ONT. Die werd benut door Mario Dekker. ONT leek door te drukken naar een beslissende 2-0 voorsprong, maar die kwam er niet. In de 65e minuut stond wel zomaar de gelijkmaker op het scorebord. Gerrit-Jan Kooistra werkte een voorzet van Jacob Dirk Tuinenga in eigen doel. Het bleek de ommekeer in de wedstrijd. ONT raakte de grip op de wedstrijd  kwijt en kreeg moeite met het opportunisme van SC Berlikum. De 1-2 kwam daar ook uit voort. Bas van der Baan geloofde in een lange bal, Sietse Jansma gaf een duwtje en de prima leidende scheidsrechter Korhorn uit Kloosterburen moest een strafschop geven. Tuinenga liet ONT doelman Rory Bruinja kansloos. ONT keek voor het eerst in deze competitie tegen een achterstand aan maar had nog twintig minuten voor een beter resultaat. Dat kwam er niet hoewel daar wel mogelijkheden voor waren. Lieuwe Elzinga schoot voorlangs, Jeroen van Wijk lobte een bal over het doel en Mario Dekker stiftte een bal net over de lat. Ver in blessuretijd zag Sjoerd Riemersma een kopbal uit een voorzet van Marten Zantema op de doellijn gekeerd door SC Berlikum  doelman Klaas Jelle Stienstra. Het bleef bij 1-2 en dat was voor ONT een onverdiende nederlaag.

ONT trainer Jan Mulder was na de wedstrijd teleurgesteld maar relativeerde ook: “We verliezen wel de wedstrijd maar niet de slag. De competitie is nog lang.” Waar het breekpunt lag in de wedstrijd was voor Mulder duidelijk: “De eerste helft was er niks aan de hand, hadden we alles onder controle. Na het eigen doelpunt in de tweede helft raakten we de kop kwijt. Spelers liepen uit positie en de organisatie was weg. Kansen kregen we nog wel en dan moet je ook een beetje geluk hebben. Bijvoorbeeld bij zo’n kopbal van Sjoerd Riemersma in blessuretijd. Uiteindelijk verliezen we van het opportunistische spel van SC Berlikum.

ONT speelt volgende week opnieuw thuis. Dan is SC Stiens de tegenstander. Aanvang 14.30 uur.