Mannen Zaterdag standaard, 1, 3e klasse B

2 oktober 2010 14:30

Adema, A.

ONT omzeilt lastige klip Rijperkerk

Rijperkerk - Vooraf vreesde ONT het fysiek sterke Rijperkerk. Na de 90 minuten en een 0-3 overwinning bleek dat Rijperkerk eigenlijk geen partij was. ONT bouwde de 0-2 ruststand in het tweede bedrijf uit naar een degelijke 0-3 overwinning.

Waar ONT bang voor was duurde niet erg lang. Vanaf de aftrap gooide de thuisploeg alle ballen richting ONT doel maar ONT pareerde dat met een doelpunt na negen minuten. Jeroen van Wijk werkte een vrije trap van Marten Zantema binnen. Rijperkerk probeerde daarna het spel naar zich toe te trekken door de duels te zoeken. Het leidde na een kwartier tot een kans voor Aldert Schriemer. ONT doelman Rory Bruinja keerde de inzet. Eigenlijk was dat het ook wel wat de gastheren betrof. ONT nam het heft in handen en controleerde de wedstrijd. De achterhoede gaf niks weg en op het middenveld excelleerde Marten Zantema. De ONT’er was goed voor veel intercepties en goede voortzettingen. ONT verdubbelde de voorsprong na bijna half uur. Sietse Jansma roeide de bal naar voren om een uitbal te voorkomen. Otto Kooi pikte de bal op en scoorde beheerst 0-2. ONT kreeg daarna nog wel kansjes om de score uit te bouwen, maar moest ook toezien dat Rijperkerk aan het einde van de eerste helft mogelijkheden kreeg. Rory Bruinja verijdelde een kans van Mark Hendriks, Joute van der Meulen teisterde de lat uit een vrije trap en Schriemer zag een kopbal op de kruising belandden.

Na rust was er even de verwachte druk van Rijperkerk maar de storm luwde al snel. ONT was al vlot weer de bovenliggende partij. Wat er aan ontbrak was dat ONT het overwicht uitdrukte in doelpunten. Gerrit-Jan Kooistra schoot voorlangs, Otto Kooi, als aanspeelpunt aardig op dreef, kreeg twee kopkansen en Jeroen van Wijk zag Rijperkerk doelman Paul Veenstra redden op twee inzetten. Maar Van Wijk pakte acht minuten voor afloop toch zijn tweede en ONT’s derde doelpunt mee. Weggestuurd door een slim passje van Gerrit-Jan Kooistra scoorde Van Wijk 0-3. De thuisploeg ging nog wel op jacht naar de eretreffer. Die kwam er niet, ook al omdat Schriemer in blessuretijd in kansrijke positie het ONT doel niet vond.

ONT dus opnieuw naar winst en voor de vierde keer had ONT doelman Rory Bruinja een zogenaamd “clean sheet”. In het Britse voetbal betekent dat “de nul”. Voor de complete ONT verdediging een compliment.

ONT speelt a.s. zaterdag thuis tegen SC Berlikum. En dat is een regelrechte topper. SC Berlikum voert samen met ONT de ranglijst aan. Aanvang 14.30 uur.