Jintewarren 6
9254GA
HURDEGARYP
tel. 0511-472949

HARDEGARIJP - ONT speelde een wonderlijke wedstrijd tegen 2e klasser Hardegarijp waarbij ONT na tien minuten op een 4-0 achterstand stond. Dat werd ook de ruststand. In de tweede helft herpakte ONT zich. Het werd uiteindelijk 6-3.

Je mag natuurlijk het niveau niet vergelijken, maar wel het spelbeeld. Hardegarijp (getraind door ex-ONT trainer Gerrie Schouwenaar) - ONT leek gisteravond op de CL wedstrijd Bayern München - FC barcelona. Vanaf de aftrap had de thuisclub ONT bij de strot om die niet meer los te laten. Binnen tien minuten scoorde Hardegarijp vier maal door twee doelpunten van Ralph Wietses en twee goals van Rudolf Beimers. Na de eerste goal was er nog wel gevaar van ONT kant toen Freerk Veenstra werd gestuit door de doelman. Die maakte hands maar dat werd niet gezien door de scheidsrechter. Maar voor de rest slaagde ONT er niet in zich onder de druk van Hardegarijp uit te voetballen. De vier goals van de gastheren ontstonden overigens niet uit echt uitgespeelde kansen. Het was vooral slordig en paniekerig verdedigen dat ONT de das om deed en Hardegarijp tot doelpunten te komen. Dat het bij 4-0 bleef kwam omdat Hardegarijp de teugels iets liet vieren en er bij ONT daardoor iets meer rust in het spel kwam.

ONT trainer Jan Hulzinga wisselde in de rust weer de nodige spelers en ONT liet vanaf acquit zien dat er meer energie in de wedstrijd werd gelegd. En dat leidde al snel tot de 4-1. Michel Weisser gaf een fraaie steekpass op Chris Visser en die scoorde met een schot over de doelman in de verre hoek. Vier minuten later was er ook al ONT’s tweede goal. Nu waren de rollen omgedraaid. Visser won een duel, passte op Weisser en die scoorde onberispelijk. Hardegarijp liet zich ook niet onbetuigd met een schot vanaf 16 meter, Albert Wijma kopte de bal van de lijn. Een misverstand in de ONT verdediging leidde tot de vijfde treffer (Sandro van Strien) van de ploeg van Schouwenaar. Opnieuw geen uitgespeelde kans dus. ONT ’s derde treffer was een juweeltje. Wijma vond Visser met een lange bal, de voorzet die volgde werd hard ingeschoten door Janco van der Veen. Hielke Knippels had daarna de 5-4 op de voet. Weggestuurd door Van der Veen verscheen Knippels oog in oog met de doelman, treuzelde even waarna een verdediger de bal wegtikte. De arbiter zag er een strafschop in. Die werd genomen door Knippels. Maar via de onderkant van de lat stuitte de bal het veld weer in. Volgens velen vanachter de doellijn, maar niet gezien door de scheidsrechter. Hardegarijp had een door Vladik Drakopulo benutte strafschop nodig om de eindstand op 6-3 te bepalen.

Als ‘positief’ punt uit deze wedstrijd kun je halen dat de tegendoelpunten niet uit uitgespeelde kansen kwamen, maar door ‘raar’ optreden van de ONT verdediging.  Ok, de eerste vier goals ontstonden ook door de enorme druk van Hardegarijp, dat is natuurlijk ook een kwaliteit. Maar met wat meer rust en gogme waren vier tegendoelpunten niet nodig geweest. Daar is aan te werken.
Positief was zéker dat de drie ONT goals juist wel uit uitgespeelde kansen ontstonden. En geen ‘per ongelukjes’, maar écht goeie goals.

Zaterdag a.s. speelt ONT voor de beker uit bij ODV. In Wijnjewoude begint de wedstrijd om 14.30 uur.