Oud SC Heerenveen 1

22 september 2010 20:00

Hinne Smedes

ONT 1988/2010 verslaat oud SC Heerenveen met 6-5

OPEINDE - De geschiedenis herhaalde zich, maar nu andersom. Ooit stond Heerenveen met 1-5 achter, dat was tegen Ajax. It Fean herpakte zich en won uiteindelijk met 6-5. Gisteravond stond ONT 1988/2010 tegen Oud SC Heerenveen met 1-5 achter. Maar de frisse krachten in de tweede helft, het team 1999/2010, zorgde voor een 6-5 overwinning voor ONT.

Het publiek zag een vermakelijke wedstrijd. Daarin liet Oud SC Heerenveen (OSCH) zien nog een aardig balletje te kunnen tikken. Uiteindelijk legde OSCH het fysiek af tegen de twee elftallen van ONT. Daar leek het in de eerste helft niet op. Want OSCH nam via Eddy Bosman en een heuse hattrick van Jan de Jonge een 0-4 voorsprong. Tjipke Bosma scoorde voor ONT waarna Eddy Bosman de stand op 1-5 bracht. Leendert van der Lei, voorzet Jappie van Hes, bracht de 2-5 russtand op het scorebord. Het gaf aan dat de wat oudere ONT garde het best moeilijk had met een bij vlagen soepel combinerend OSCH. Overigens voorkwam ONT doelman Onno Roukens met een paar fraaie reddingen een grotere achterstand.

Maar de tweede helft was van een ander kaliber. ONT 1999/2010 bevatte flink wat spelers die nog (op eerste elftal niveau) actief zijn en dat maakte wel het verschil. OSCH moest terug en zag Ronald Nauta 3-5 scoren uit een corner van Marcel van Wijk. En de man waar het om ging, Wietze Klaver, kopte uit een voorzet van Steven Kooistra de 4-5 binnen. OSCH kreeg daarna de kans weer uit te lopen maar Jan de Jonge stuitte uit een strafschop twee keer op ONT doelman Jelle Jan Liekelema. Die werd daarna vervangen door Jan Arend Posthumus die de resterende 1/4 wedstrijd zijn doel schoon hield. ONT trok de overwinning naar zich toe met twee scores van Jeroen van Wijk.