87'

Groep 2 24

5 september 2020 15:00

Robert Vonk

OPEINDE - Na de deceptie vorige week in Wijnjewoude (2-1 verlies tegen ODV) herstelde ONT zich enigszins tegen SC Boornbergum ’80 Zm 1 door met 8-0 te winnen. Die uitslag had hoger moeten zijn, want ONT liet nog heel wat kansen liggen.

De wedstrijd begon overigens drie kwartier later dan gepland omdat de scheidsrechter van dienst niet op kwam dagen. Op aanwijzing van de KNVB werd door de elftalleider van de bezoekers contact gezocht met scheidsrechter Robert Vonk uit Gerkesklooster. Die had net een wedstrijd achter de rug, maar was bereid nog een wedstrijd te fluiten.

‘Herstelde ONT zich enigszins’ staat hierboven. Natuurlijk mag je na een 8-0 overwinning tevreden zijn. Maar de tegenstand die SC Boornbergum ’80 Zm 1 (SCB) bood was wel erg matig. Een uitslag met dubbele cijfers had gekund.
ONT startte opnieuw met debutanten in de basis. Jorrit de Graaf en Wytze Jongsma maakten hun eerste optreden in de basiself van ONT. De Graaf is afkomstig van Drachtster Boys en Jongsma komt van ONT JO19-1.
De debutanten zagen ONT snel op voorsprong komen en daarna ook niet meer in de problemen komen. De ruststand werd 3-0 waar het zéker 6-0 had moeten zijn. ONT vergat goede mogelijkheden uit te spelen door te gehaaste beslissingen en onnauwkeurigheden.

Na rust deed SCB even iets meer mee en had ONT twintig minuten nodig om weer tot scoren te komen. Daarna was het hek van de dam en scoorde ONT nog vier keer. Eindstand 8-0.

8-0, Marten Folkersma, assist Jesper Landman

ONT oefent dinsdag 8 september a.s. in Opeinde tegen SC Veenwouden. Aanvang wedstrijd 20.15 uur.