79'

Groep 2 24

12 september 2020 15:00

Marouan Achemmachi

OPEINDE - ONT won zaterdag met 11-0 van vijfde klasser Wardy uit Ferwert. De wedstrijd was 90 minuten lang een kat en muis spelletje. Eigenlijk had de uitslag véél hoger moeten uitvallen want ONT hielp ook nog flink wat kansen om zeep. Michel Weisser had met zeven doelpunten en twee assists een groot aandeel in de overwinning.

ONT had ook dit keer weer een debutant in de basis. Nu was het de beurt aan Tim Haitel, afkomstig uit ONT JO19. ONT startte met een duidelijke opdracht; zelf met ruime cijfers winnen en dan maar hopen dat ODV zou verliezen bij SC Boornbergum ’80. Alleen dan zou ONT poulewinnaar worden. Dat ging niet door want in Boornbergum werd de uitslag 1-1 en dus bekert ODV verder.

ONT startte slordig aan de wedstrijd. Want er had al heel snel een voorsprong op het scorebord kunnen staan. Maar Chris Visser verslikte zich in een intikkertje en een voorzet van Michel Weisser was niet op maat. Wardy liet iets van zich zien met een doelpoging uit een vrije trap, de bal ging over het ONT doel. De aanvalsgolven van ONT leidden na een kwartier toch tot een doelpunt. En ONT bouwde die voorsprong voor rust uit naar 4-0.

Met die ruststand was ONT niet tevreden want na rust ging het gas er flink op. De amechtig naar adem snakkende tegenstander werd bij vlagen tureluurs gespeeld door het team van ONT’s trainersduo Jan Hulzinga en Tjerk Koops. Ook het inbrengen van een aantal invallers hinderde ONT niet het vijandelijke doel te blijven bestoken. Over invallers gesproken, Hidde Ament, zaterdag wisselkeeper, mocht het veld in als veldspeler. Ament had de analen in kunnen gaan als doelpuntenmaker, zijn schuiver in kansrijke positie ging net naast.

ONT scoorde na rust nog zeven keer wat tot een 11-0 einduitslag leidde. Wardy doelman Brend van der Kooi werd aan de kant van Wardy beste man van het veld. Met enkele uitstekende reddingen zorgde Van der Kooi er voor dat ONT niet nog meer doelpunten maakte. Scheidsrechter Marouan Achemmachi uit Damwoude had bijna een vrije middag en hij hield het na exact 90 minuten voor gezien.

Scoreverloop:
14’, 1-0, Michel Weisser, assist Marten Folkersma
22’, 2-0, Hielke Knippels, assist Michel Weisser
30’, 3-0, Freerk Veenstra, assist Michel Weisser
37’, 4-0, Michel Weisser, assist Marten Folkersma
46’, 5-0, Michel Weisser, assist Freerk Veenstra
55’, 6-0, Michel Weisser, assist Hielke Knippels
61’, 7-0, Noël Mulder assist Freerk Veenstra
65’, 8-0, Michel Weisser, uit een rebound na een schot van Wiebe Jeltema
68’, 9-0, Noël Mulder, strafschop na een handsbal Wardy na een voorzet van Michel Weisser
72’, 10-0, Michel Weisser, assist Marten Folkersma
79’, 11-0, Michel Weisser, na een geblokt schot van Freerk Veenstra

Er zijn verenigingen waar elke wedstrijd de ‘man of the match’ wordt gekozen. ONT heeft dat niet maar als dat zaterdag het geval was geweest dan ging die titel naar Michel Weisser. Weisser scoorde zeven keer en had twee assists. Dan ben je met ere ‘man of the match’.

Weisser over zijn scoringsdrift: “In de jeugd heb ik wel eens zeven doelpunten in één wedstrijd gemaakt. Maar dat is lang geleden. Maar het voelt zéker lekker dus ik probeer het vaker te gaan doen haha.” Weisser was tevreden over wat ONT liet zien: “De wedstrijd was van ons kant best goed. We speelden een hoog tempo en we creëren negentig minuten lang kansen. We hebben de tegenstander de hele wedstrijd onder druk kunnen zetten en de bal ging vandaag op een hoog tempo rond. Dan speel je de tegenstander helemaal stuk. Maar dit soort wedstrijden hebben beide clubs eigenlijk weinig aan. Tuurlijk is het lekker als je met 11-0 van het veld stapt, maar de uitdaging mist een beetje in dit soort wedstrijden.”

“ONT klaar voor de competitiestart? Dat denk ik wel. We zijn de laatste weken goed bezig, er wordt scherp getraind en in de wedstrijden is duidelijk wat er van iedereen wordt verwacht. Dus ik denk zeker dat we klaar zijn voor de competitiestart. Als we zo blijven spelen verwacht ik een beter seizoen dan het vorige seizoen.”

Zaterdag a.s. is de start van de competitie. ONT neemt het dan thuis op tegen SC Berlikum. Aanvang wedstrijd 15.00 uur.

Michel Weisser onderneemt maar weer eens een doelpoging.