90'
Assist: Hidde Ament

27 februari 2020 20:00

Peter Bakker

OPEINDE - ONT liet zich in de oefenwedstrijd tegen 2e klasser SC Veenwouden gisteravond van haar beste kant zien. Een 0-1 achterstand werd weggewerkt en in de tweede helft liep de thuisploeg uit naar een 4-1 eindstand.

Natuurlijk, het was ‘maar’ een oefenwedstrijdje. Maar zo’n potje kun je beter winnen dan met een forse nederlaag van het veld geblazen te worden. En dat kan tegen een 2e klasser ook zo maar gebeuren.
Na een aantal kansen en kansjes voor ONT ervaarden de  gastheren de effectiviteit van SC Veenwouden (SCV). Uit een corner kopte ‘good-old’ Wietse Veenstra op doel. Die kopbal kon door ONT doelman Hidde Ament worden weggebokst, maar uit de rebound werd alsnog gescoord. Ament voorkwam direct daarna de 0-2 door een hard schot te pareren. Ook ONT kreeg weer kansen. Hielke Knippels ging vanaf eigen helft op avontuur om uiteindelijk in scoringspositie te komen. Het schot ging net over. Toch kwam ONT vóór rust op gelijke hoogte. Michel Weisser schoot de bal vanaf 16 meter stijf in het kruis.

In de tweede helft nam ONT het heft in handen. Dat kon ook mede omdat SCV zich niet meer zo druk leek te maken. ONT kwam met prima voetbal tot drie doelpunten. In de 69e minuut scoorde Dennis Bakker op aangeven van Sjirk Ament met een strak schot 2-1. Drie minuten later ‘stak’ Freerk Veenstra met een bal door het centrum Knippels weg en die scoorde beheerst. En in de slotminuut lanceerde Hidde Ament met een precieze uittrap Bakker waarna Bakker’s tweede en ONT’s vierde doelpunt volgde.

ONT trainer Jan Hulzinga zal met gemengde gevoelens terugkijken op de wedstrijd. Natuurlijk is de 4-1 winst goed voor het zelfvertrouwen. Maar de trainer zag ook een aantal spelers uitvallen met blessures. Dat is dan weer niet positief. Daar tegenover staat dat ONT zich met een aantal invallers, waaronder ONT JO19-1 spelers, goed staande hield tegen een 2e klasser.

De volgende wedstrijd die voor ONT op het programma staat is de competitiewedstrijd op 7 maart thuis tegen Ropta Boys. Aanvang 15.00 uur.