Winst ONT in oefenduel tegen SWZ - ONT

Winst ONT in oefenduel tegen SWZ

Winst ONT in oefenduel tegen SWZ

ONT 1

2 - 1

SWZ Boso Sneek 1

Dion Smits (schot)
20'
89'
90'
... (schot)

Datum

18 januari 2020 14:30

Scheidsrechter

Louw Wobbes

Accommodatie

Onbekend

OPEINDE - Na twee matige oefenwedstrijden tegen SC Joure en Eastermar liet ONT tegen SWZ Za 1 zien waar het toe in staat is. De beleving was er weer, werklust werd gekoppeld aan proberen te voetballen en dat was het geroutineerde SWZ Za 1 blijkbaar toch te veel. ONT won met 2-1. 

ONT 1 oefende tegen SWZ 1 en dat was op papier een pittige tegenstander. De zaterdagafdeling van SWZ (de zondagafdeling speelt nu 1e klasse na jarenlang in de Hoofdlasse te hebben gespeeld), voetbalde vooral in de kelder van het zaterdagvoetbal. Totdat enkele jaren geleden een aantal spelers van SWZ zondag overstapten naar SWZ zaterdag. Die kwaliteitsimpuls leverde in de afgelopen twee seizoen twee kampioenschappen op. En eigenlijk werd dit seizoen opnieuw een kampioenschap verwacht. Met het behalen van de eerste periodetitel leek het ook die kant wel op te gaan, maar in de tweede periode gaat het niet crescendo. De Snekers hebben nu een achterstand van zeven punten op koploper Workum. 

Dus een jong ONT tegen een geroutineerde tegenstander. Dat deerde ONT niet. Waar in de afgelopen twee oefenwedstrijd de onbevangenheid ontbrak, was dat er nu wel. En dan laat ONT zien waarom er vaak complimenten zijn van tegenstanders over het vertoonde spel. ONT kwam in de eerste helft op een 1-0 voorsprong door een ouderwets Dion Smits doelpunt. Vanaf links naar binnen en dan de bal in de verre hoek schieten. SWZ had ook wel kansjes maar ONT doelman Hidde Ament pareerde een inzet goed en een kansrijke aanval werd om zeep geholpen door een slechte eindpass. 

De tweede helft gaf behoorlijk wat vertier. Beide teams zochten de aanval en dan ontstaat er meestal een onderhoudend duel. Dat was nu niet anders. Er waren kansen over en weer. De bezoekers roeiden een bal over na een corner en voor ONT zocht Michel Weisser de verre hoek die net te ver bleek. Een inzet van SWZ werd door Sjirk Ament van de lijn gehaald en Marten Folkersma schoot over na een steekballetje van Weisser. Een prima voetballend SWZ slaagde er maar niet in om echt gevaarlijk te worden en dat was dan weer de verdienste van ONT. De thuisclub kwam twee minuten voor afloop op 2-0.De voorzet was van Jesper Landman en de bekeken kopbal kwam van het hoofd van ONT JO19 speler Janco van der Veen. Die maakte niet zijn debuut voor ONT 1 maar wel zijn eerste doelpunt voor de hoofdmacht. In blessuretijd werd het nog 2-1. 

Zaterdag hervat ONT de competitie met een thuiswedstrijd tegen Veenhuizen. Aanvang 14.30 uur. 

Sjouke Walinga

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!