ONT naar laatste 32 beker - ONT

ONT naar laatste 32 beker

ONT naar laatste 32 beker

ONT 1

4 - 1

Terschelling 1 (zon)

Dion Smits (schot)
11'
23'
... (schot)
Hielke Knippels (intikker)
80'
85'

Competitie

Groep 1 KO2 SR1

Datum

21 december 2019 15:00

Scheidsrechter

Bryan Huizinga uit Groningen

Accommodatie

Onbekend

OPEINDE - Door met 4-1 te winnen van vierde klasser SC Terschelling plaatste ONT zich voor de volgende bekerronde. Een moeizame eerste helft werd gevolgd door een veel betere tweede helft en daarin werd het verschil gemaakt. En daarmee zit ONT bij de laatste 32 voor de beker district KNVB Noord. 

In de competitie leed ONT drie nederlagen op rij. SC Berlikum, Rijperkerk en Leovardia waren te sterk. Dus leek een bekerwedstrijd tegen SC Terschelling, rode lantaarndrager in de vierde klasse B zondag, een uitgelezen mogelijkheid om weer eens te winnen. Nou, dat viel in eerste instantie tegen. De bezoekers bleken in de eerste helft een prima voetballende ploeg waar ONT het bij vlagen lastig mee had. In de tweede helft schroefde ONT het tempo op en werd het verschil gemaakt. 

ONT startte voortvarend aan de wedstrijd met na vijf minuten een kans voor Marten Folkertsma, die vond de doelman op zijn weg. Maar ONT merkte dat de bezoekers zich niet onbetuigd lieten met in de eerste helft de 43 jarige Arjen de Jong ( 217 competitiedoelpunten) als aanjager. Het eerste wapenfeit van SC Terschelling kwam van de voet van Dennis Lenz, het schot ging voorlangs. Terwijl ONT helemaal niet het heft in handen had kwam het na tien minuten spelen toch op 1-0. Michel Weisser bracht Dion Smits in stelling en diens inzet hobbelde over de lijn nadat een tegenstander de bal net niet genoeg blokte. Maar ONT speelde in een veel te laag tempo om het de bezoekers echt moeilijk te maken. ONT was twee keer bekeken door SC Terschelling en om het snelle combinatiespel van ONT te ontregelen was besloten heel compact te gaan staan. ONT had daar even nog geen antwoord op. SC Terschelling werd zelfs gevaarlijk met een inzet van De Jong die over ging en een schot van Kelvin Müller naast. De verdiende gelijkmaker viel in de 23e minuut. Bent Heeger schoot vanaf 16 meter de bal strak langs de paal. Even later hield ONT doelman Hidde Ament De Jong van scoren af in een één tegen één situatie. Daarmee was de koek aanvallend gezien voor beide partijen wel op. 

Na rust ging het tempo bij ONT omhoog, maar de eerste kansjes na rust waren toch voor SC Terschelling. Hielke Knippels kon een doorgebroken De Jong nog net van de bal lopen en Ament moest ook nog eens ingrijpen op een inzet van de veteraan. Daarna was de koek wel op voor SC Terschelling. De vermoeidheid sloeg toe en ONT kreeg kansen. Na een korte corner koos Dennis Bakker voor een schot in de korte hoek, waar de bal terugleggen meer logisch leek. En uit een vrije trap van Keimpe Jacobi kon de bal door doelman Erik Homan maar net onder de lat worden weggetikt. Ondanks dat ONT de bovenliggende partij was geworden moest het tot tien minuten voor tijd wachten op een tweede doelpunt. Uit een corner van Bakker tikte aanvoerder Hielke Knippels de bal binnen. Toen het snel daarna 3-1 werd, Weisser scoorde op aangeven van Marten Folkersma, was de wedstrijd wel beslist. Het mooiste doelpunt van de wedstrijd viel in de slotminuut. De steekbal was van Jurjen Veenstra waarna Weiser de bal over Homan liftte.
De uitstekend leidende scheidsrechter Bryan Huizinga uit Groningen maakte daarna een einde aan de wedstrijd. Huizinga fluit normaal 1e klasse en hoofdklasse maar moet na een aantal weken afwezigheid wedstrijdmeters maken en was zodoende op de wedstrijd ONT - SC Terschelling gezet. Dat de scheidsrechter normaal op hoog niveau fluit was te merken. Waar nodig ingrijpen, maar vooral laten voetballen en eigenlijk onopvallend aanwezig. 

Met de overwinning op SC Terschelling plaatste ONT zich bij de laatste 32 van het bekertoernooi. Tot nu toe werd er regionaal “geloot”, vanaf de volgende ronde is het een open loting binnen geheel district Noord. Wanneer de loting is, is niet bekend. De volgende ronde staat gepland voor het weekend van 18 en 19 januari 2020. 

Jurjen Veenstra worstelt zich langs een tegenstander. Marten Folkersma kijkt toe. Foto Romke Visser. 

Sjouke Walinga

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!