1 - 5

Wolvega FC 1 (zon)

31 augustus 2010 20:00

ONT overklast door FC Wolvega Zo. 1

OPEINDE - ONT oefende gisteravond tegen zondag tweede klasser FC Wolvega. Het werd 1-5 en dat was nog maar een matige afspiegeling van de werkelijke krachtsverhoudingen. ONT werd 90 minuten lang van het kastje naar de muur gestuurd door een op alle fronten betere tegenstander.

ONT trof in FC Wolvega een tegenstander die vorig seizoen net promotie naar de 1e klasse mis liep omdat de finale om promotie met 1-0 werd verloren van LAC Frisia. Een sterke tweede klasser en dus en dat bleek gisteravond. De tegenstander liet ONT nooit in haar spel komen. Een ONT’er in balbezit werd direct omringd door drie Stellingwervers. Eigenlijk was de wedstrijd een kopie van de oefenpartij tegen Drachten. Met dit verschil dat FC Wolvega minimaal een klasse beter speelde dan Drachten.

Binnen vijf minuten moest ONT doelman Rory Bruinja twee keer handelend optreden om een vroege achterstand te voorkomen. Een schot op doel van Mario Dekker, na twintig minuten, was voor ONT het eerste wapenfeit. Nog in dezelfde minuut leidde een snelle aanval van FC Wolvega tot 0-1. Over links liep een aanvaller de ONT verdediging er uit, het balletje breed was precies op maat, de intikker niet te missen.

Tot de rust kreeg FC Wolvega zéker nog drie goede mogelijkheden de score te verhogen. ONT kon daar niet veel tegenover stellen. Dat had ook écht te maken met het surplus aan kwaliteit bij de gasten. Maar deels moet er toch ook wel even naar het eigen kunnen worden gekeken. Er werden nu te vaak oplossingen gekozen die bij voorbaat balverlies opleverden.

In het begin van de tweede helft leek ONT even iets meer mee te kunnen doen. Egbert Hulzinga bereikte de achterlijn maar vond geen medespeler. Lieuwe Elzinga rommelde zich door het centrum, zijn schot werd een prooi van de doelman. En na een aardige aanval over vier schijven belandde een voorzet van Hulzinga op de lat. Daarna was het gebeurd met ONT en nam FC Wolvega het heft weer in handen. In de 59e minuut werd het 0-2 uit een typische FC Wolvega aanval. Weer werd een speler vrij gespeeld die vanaf de achterlijn een vrijstaande medespeler vond. FC Wolvega liep uiteindelijk uit naar 0-5. Egbert Hulzinga redde de eer voor ONT met een treffer na een passje van Otto Kooi.

Zaterdag trapt ONT in Anjum voor de eerste competitiewedstrijd. Aanvang wedstrijd 15.00 uur.