ONT vergeet te scoren, Drachten niet - ONT

ONT vergeet te scoren, Drachten niet

ONT vergeet te scoren, Drachten niet

Drachten 1

2 - 0

ONT 1

... (kopbal)
53'
... (schot)
86'

Datum

27 augustus 2019 20:15

Accommodatie

Onbekend

DRACHTEN - In een leuke oefenpartij tegen het naar de 2e klasse gepromoveerde Drachten leed ONT een 2-0 nederlaag. Trainers kijken in oefenwedstrijden niet zo zeer naar de uitslag maar wel naar wat er op het veld gebeurt. In dat opzicht liet ONT leuke dingen zien, maar vergat het te scoren. Drachten deed dat wel, uit drie, misschien vier kansen, werd twee keer gescoord. 

De constatering aan de zijlijn was vrijwel unaniem; ONT is stappen verder dan vorig seizoen. En vrijwel unaniem? Ja, want er zijn een paar ONT supporters die zelfs in het meest fraaie dat op het veld gebeurt, de schoonheid niet zien. Wat stappen verder betreft: het tempo van de wedstrijd lag best hoog. En waar een hoog tempo vorig seizoen vaak leidde tot slordigheid en balverlies, gebeurde dat nu veel minder. Ook tegen een 2e klasser die veel aan het afjagen was en waar ONT onderuit kon voetballen. En natuurlijk ging niet alles goed, maar dat gold ook voor de tegenstander. ONT maakte bij balverlies de ruimtes klein om te pogen de bal te heroveren. Ook dat ging vaak goed.

En zo ontspon zich een aardige partij voetbal voor ook nog redelijk wat publiek. Dat zag Drachten een bal van de doellijn halen na een foute terugspeelbal en Hidde Ament redden op een kopbal van Drachten spits Anton Vredevoort (vorig seizoen 16 competitietreffers). 

Uiteraard werd er in de rust flink gewisseld door beide partijen. Het spelbeeld veranderde niet. Beide teams wilden voetballen en het tempo bleef hoog. ONT had in de 48e minuut moeten scoren. Noël Mulder bracht de bal bij Gerard Douwsma en die had bij de 2e paal de bal voor het intikken. De inzet was niet zuiver genoeg en de Drachten doelman redde.

Drachten was effectiever want drie minuten later scoorde Vredevoort met een rake kopbal. ONT bleef wel kansjes creëren, maar de ‘finishing touch’ ontbrak. Vijf minuten voor afloop besliste Drachten de partij. Aanvoerder Dennis Hardenbol ontsnapte over links, uit de afgemeten voorzet maakte Vredevoort zij tweede doelpunt. 

Sjouke Walinga

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!