88'
... (schot)

3e klasse B

7 december 2019 15:00

OPEINDE - Soms zit de slotfase ONT mee en soms tegen. Tegen Rijperkerk zat het dus tegen. Waar vijf minuten voor afloop iedereen vrede had met een 2-2 eindstand ging een geroutineerd Rijperkerk er met een 2-4 overwinning vandoor.

ONT beleefde vorige week tegen SC Berlikum een sof. Tien minuten goed voetbal werden gevolgd door 80 minuten achter de feiten aanlopen. Het team hoefde je afgelopen week niet te vertellen dat het tegen Rijperkerk anders moest. En dat gebeurde ook. Niet voor het eerst dit seizoen kreeg het publiek in Opeinde een onderhoudend potje voetbal te zien met opnieuw de nodige doelpunten.

Het eerste wapenfeit was voor de bezoekers. Uit een rebound schoot Guido Bloemsma naast. ONT kreeg een goede kans nadat Michel Weisser de bal mee gaf aan Dennis Bakker. Bakker schoot naast, daarbij zodanig gehinderd dat er ook om een strafschop werd geroepen. Voor Rijperkerk raakte Bloemsma nog de bovenkant van de lat en daarmee was de koek een hele tijd op. ONT deelde wel wat speldenprikjes uit maar dat deed de tegenpartij ook. Reuring was er na net een half uur spelen, toen kon ook direct het scorebord worden bediend. Thom Stielstra zette Rijperkerk op een 0-1 voorsprong met een schot net langs de paal waar ONT doelman Hidde Ament geen verweer op had. Dat was in de 31e minuut en zes minuten later had ONT een goede kans op de gelijkmaker. Rijperkerk was in de aanval en Jelle Soepboer probeerde met een schot doel te treffen. De bal werd een prooi voor Ament en die lanceerde met een prima uittrap Michel Weisser. Die kwam oog in oog met Rijperkerk doelman Redmer Jorna maar schoot naast. Drie minuten later moest Jorna toch de bal uit het net halen. Dion Smits zag een schot met een hand geblokt waarna de prima leidende scheidsrechter Van der Kerk ONT een strafschop toekende. En die werd benut door Dennis Bakker.

Was de eerste helft een partij zonder veel hoogtepunten, dat werd de tweede helft wel wat anders. Het werd een onderhoudend potje voetbal waarbij beide partijen op jacht gingen naar doelpunten. ONT nam zelfvertrouwen mee uit de kleedkamer met de late gelijkmaker in de eerste helft. Dion Smits en Weisser lieten hun inzetten nog in de handen belandden van Jorna maar tien minuten na rust was het toch raak voor ONT. Dennis Bakker liet het verdedigingscentrum van Rijperkerk zijn hakken zien, stuitte op Jorna waarna Weisser de rebound fraai in de verre hoek krulde. Maar de bezoekers lieten direct merken niet met nul punten uit Opeinde te willen vertrekken. En dat leidde zes minuten na de 2-1 voor ONT tot de gelijkmaker. Stielstra legde de bal vanaf de achterlijn keurig terug op Johan IJsselmuiden en die scoorde. Daarna werd het nog meer een open wedstrijd. Beide teams kregen kansen op een derde treffer. Die kwam er uiteindelijk voor de bezoekers. Zes minuten voor afloop scoorde de geslepen Mark Hendriks die derde goal voor Rijperkerk. ONT slaagde er daarna niet meer in om nog gevaarlijk te worden in de buurt van de goal van Rijperkerk. Rijperkerker Paul Westra zorgde uiteindelijk voor de 2-4 eindstand.

En zo verloor ONT na een goede wedstrijd toch weer. Opnieuw waren er na afloop in de bestuurskamer veel complimenten voor het spel van ONT. Dat was tegen Rijperkerk ook 100% beter dan tegen SC Berlikum. Aan die complimenten hoeft het team zich niet vast te houden. Wel aan het feit dat ONT opnieuw liet zien te kunnen voetballen. Nu nog de beloning met punten.

Natuurlijk baalde ONT trainer Jan Hulzinga van het verlies: “Ja, dit is echt enorm balen. Ik denk dat we een leuke en vaak goede wedstrijd hebben gezien. Hoog tempo en twee teams die wilden aanvallen. Ondanks dat we het de eerste 15 minuten zwaar hadden, ging het vanaf daar steeds beter. De wedstrijd kwam meer en meer in balans en dat is een groot compliment voor de groep. De 1-1 ruststand gaf dan ook hoop en vertrouwen voor een goed vervolg in de tweede helft.”
Hulzinga over die tweede helft: “Ik vind dat we de tweede helft enorm sterk begonnen. Veel dreiging en druk naar voren en een snelle 2-1. Op dat moment dachten we allemaal dat we uit zouden lopen. De mogelijkheden en kansen waren er ook wel. Echter helpen we, zoals vaker dit seizoen de tegenstander terug in de wedstrijd. Dat we dan uiteindelijk uit de weinige kansen die we weggeven de tweede helft toch nog weer de deksel op de neus krijgen is extra zuur.
Ondanks de vele goede momenten en de complimenten na afloop over ons vertoonde spel, moeten we ook kijken naar wat er beter kan. We creëren een hoop kansen, maar krijgen ook veel doelpunten tegen. Volgende week tegen de koploper een ontzettend mooie uitdaging om dit te doorbreken.”

De volgende wedstrijd speelt ONT op 14 december uit tegen koploper Leovardia. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.

Dennis Bakker in een fel duel om de bal. Foto Romke Visser.