90'

3e klasse B

1 februari 2020 14:30

T. Westerloo

TWIJZEL - Vorige week verloor ONT met 1-4 van Veenhuizen. Toen was de analyse: “We geven weinig kansen weg maar elke kans die we weg geven is raak.” Dat was tegen SC Twijzel niet anders. De gastheren kregen drie mogelijkheden in de schoot geworpen en benutten die. De ene mogelijkheid voor ONT was een strafschop, die werd gemist.

Net als vorige week tegen Veenhuizen startte ONT voortvarend aan de wedstrijd. Dat leidde al in de tweede minuut tot een strafschop. Michel Weisser kreeg een klein tikje en scheidsrechter Westerloo beoordeelde dat als rijp voor een penalty. Maar waar Dennis Bakker uit vorige strafschoppen beheerst scoorde, ging het deze keer mis. Achteraf bleek het ook de enige 100% kans die ONT kreeg. Van het geroutineerde SC Twijzel mocht ONT de bal hebben om te proberen een gaatje te vinden in de hechte verdediging van de thuisclub. Dat lukte ONT niet. Ook en vooral omdat er te weinig dynamiek was bij ONT. Verdedigers aan de bal keken waar de beweging bij de teamgenoten was. Die was er niet waarna al snel een lange bal volgde. In de eerste helft gingen op die manier zeker zes lange ballen, gedragen door de wind, over de achterlijn bij SC Twijzel.
ONT dus onmachtig en de thuisclub zakelijk effectief. Door misgrijpen in de ONT defensie kwam Wiebe Aardema in de 23e minuut vrij voor ONT doelman Hidde Ament en dat betekende 1-0. ONT kwam niet verder dan een bal uit een vrije trap van Hielke Knippels net over het doel. De 2-0 was tekenend voor ONT in dit stadium van de competitie. Te gemakkelijk kansen weggeven. Jesper Landman won aan de zijlijn een duel, de keus was daarna de bal over de zijlijn (zekerheid) of de bal wegroeien. Maar Landman deed beide niet waarna Johannes Storm een voorzet kon afleveren die door Aardema met het hoofd werd afgerond.

De tweede helft had net zo goed schriftelijk kunnen worden afgedaan. De thuisclub kopieerde het beeld van de eerste helft. ONT mocht de bal hebben en SC Twijzel was niet van plan het spel te maken. De ONT foutjes kwamen toch wel en de energie die ONT in het duel stopte leidde vanzelf tot minder energie. Misschien was met nog een half uur deze uitspraak van een ONT supporter wel tekenend: “As it begint te reinen, gean ik nei hûs.” Daarbij reikhalzend kijkend naar misschien wel een bui op komst. Die regenbui kwam er niet. Neerslag voor ONT kwam er wel. Wander Meinderstma in de 58e minuut en Jelle Pilat net voor tijd zorgden er voor dat ONT nog meer water maakte.

En zo droop ONT af met een 4-0 nederlaag. Het moet gezegd, SC Twijzel was gewoon een maatje te groot. De geroutineerde tegenstander speelde eigenlijk een laf spelletje door geen enkel moment het initiatief te pakken. Maar als je uit vijf kansen vier keer scoort doe je het goed. Niks op af te dingen. Zorgelijk bij ONT is wel dat de spirit na de winterstop een beetje verdwenen lijkt te zijn. En dat was vóór de winterbreak wel vaak de basis voor mooie potjes voetbal die ONT op de mat legde. Om de competitie tot een goed einde te brengen zal die spirit er wel weer in moeten komen.

Blessureleed was er nog voor Jurjen Veenstra. Veenstra kwam tien minuten voor afloop ongelukkig ten val en liep daarbij een breuk in zijn sleutelbeen op.

ONT trainer Jan Hulzinga was teleurgesteld maar niet ontmoedigd: “Het resultaat van vandaag was enorm teleurstellend. Vooral als je ziet op welke manier we de tegendoelpunten in de hand werken. Je kunt dit afschuiven op jeugdigheid en ervaring, maar wanneer het zo vaak gebeurt moeten we ook strenger en kritischer op onszelf zijn. En dit zal snel moeten gebeuren, want de competitie is reeds over de helft. Nog genoeg te winnen!! Ik heb er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken. De groep is ontzettend bezig met ontwikkelen en beter worden en dat moet zijn vruchten gaan afwerpen.”

De trainer over de blessure van Jurjen Veenstra: “Belangrijker nog dan winnen of verliezen is de gezondheid van Jurjen. Hij raakte ongelukkig geblesseerd en later hoorden we van een sleutelbeenbreuk. Een enorm vervelende en pijnlijke blessure, met een behoorlijke herstelperiode. We hopen dat dit herstel spoedig zal verlopen.”

Zaterdag a.s. speelt ONT thuis tegen Waskemeer. Aanvang 15.00 uur.

Jurjen Veenstra liep na een ongelukkig val een sleutelbeenbreuk op. Broer Freerk (nummer 10) kijkt bezorgd toe. Foto Romke Visser.