Zorgen nemen toe voor ONT na 0-1 verlies - ONT

Zorgen nemen toe voor ONT na 0-1 verlies

Zorgen nemen toe voor ONT na 0-1 verlies

ONT 1

0 - 1

Ropta Boys 1

1'
... (schot)

Competitie

3e klasse B

Datum

7 maart 2020 15:00

Scheidsrechter

Meine Groefsema

Accommodatie

Onbekend

OPEINDE - Uniek zal het niet zijn, ontluisterend was het wel. ONT had de aftrap, verspeelde de bal en na 18 seconden spelen was de stand 0-1. ONT hobbelde de hele wedstrijd achter die achterstand aan. Het tempo was te gezapig om het de bezoekers lastig te maken. Pas in de laatste tien minuten van de partij kwam er echt druk op het doel van de tegenstander. Dat was toen ONT opportunisme in de strijd gooide. Door een rode kaart voor Dennis Bakker eindigde ONT de wedstrijd met tien man. 

De resultaten van ONT in de competitie na de winterstop zijn ronduit slecht. Inclusief de verliespartij zaterdag tegen Ropta Boys, vier keer verloren en één keer gewonnen. Daarmee blijft ONT onderin de ranglijst hangen. Een herhaling van het resultaat van vorig seizoen na de winterstop, twintig punten, lijkt ver weg. Uiteraard gaat ONT niet bij de pakken neer zitten. Er zijn nog genoeg wedstrijden en ook perspectief om resultaten te behalen. Overigens startte ONT met twee JO19-1 spelers in de basis, Janco van der Veen en Thomas Landman, terwijl in de tweede helft ook JO19-1 speler Wytze Jongsma nog inviel. Het toch al piepjonge ONT werd daarmee nog jonger. 

Achteraf gezien was de wedstrijd tegen Ropta Boys na 18 seconden beslist. ONT had de aftrap en de afspraak tussen Michel Weisser en Dennis Bakker (“speel de bal maar direct op mij”), ging de mist in. Ropta Boys onderschepte de pass en uit de voorzet die volgde scoorde André Turkstra. Dan denk je als thuisclub ‘beter in de eerste minuut dan in de laatste minuut de 0-1’, maar ONT liet in de eerste helft niet zien op jacht te zijn naar de gelijkmaker. Ropta Boys zakte in en liet het aan ONT over het spel te maken. Maar dat ging in een veel te traag tempo. Achterin werd de bal steeds in de breedte verplaatst, zeg maar gebrei. Nu moet worden gezegd dat het middenveld van ONT ook niet erg zijn best deed om aanspeelbaar te worden. Wat dan mede als oorzaak had dat Ropta Boys wel erg compact stond. Ropta Boys trainer David Elmendorp daarover: “Zo spelen is beslist niet mijn spel. Maar als je een paar keer verliest en er punten moeten komen doe je concessies aan je uitgangspunten. En dan helpt een snelle voorsprong natuurlijk ook.” ONT kreeg in de eerste helft één goede kans. Uit een voorzet van Bakker volleerde Van der Veen de bal naast. Verder was er nog een lobje van Michel Weisser dat op het dak van het doel eindigde en kopkansjes voor Weisser en Freerk Veenstra. Ropta Boys werd er niet onrustig van. 

De tweede helft werd het een half uur lang éénrichtingsverkeer. ONT mocht van de bezoekers de bal wel hebben met als credo “zoek het maar lekker uit.” ONT speelde wel met meer tempo dan in de eerste helft maar slaagde er niet in om tot uitgespeelde kansen te komen. Een vrije trap van Hielke Knippels werd een prooi voor Ropta Boys doelman Johannes de Groot en dat gold ook voor een schot van Knippels. De Ropta Boys doelman had wel moeite met een bal uit een vrije trap van Weisser maar redde toch nog. En een kwartier voor afloop was er een kopkansje voor Thomas Landman, die bal ging naast. Negen minuten voor tijd was er de rode kaart voor Bakker. De ONT’er was te laat met een tackle en die overtreding bestrafte scheidrechter Groefsema uit Groningen met rood. ONT zette daarna het voetbal overboord en wisselde dat in voor opportunisme. Dat had misschien ook wel wat eerder gekund want Ropta Boys wankelde. Een aandringend ONT kreeg wel een paar counters om de oren maar Ament hield ONT in de race op jacht naar de gelijkmaker. Die kwam er dus niet ondanks kansen daarop. De bal wilde vandaag gewoon niet goed genoeg voor een ONT been vallen. 

Het bleef bij 0-1 en omdat de concurrenten in de lagere regionen punten pakten nemen de zorgen voor ONT wel toe. 

ONT trainer Jan Hulzinga baalde enorm van de valse start: “We hadden de wedstrijd niet slechter kunnen starten dan dat we hebben gedaan. Binnen een minuut een doelpunt tegen krijgen, en met name de manier waarop. Toch hebben we ons na dik 10 minuten redelijk herpakt. De eerste helft was ons ritme niet goed, maar we kwamen wel tot kansen. Behoorlijke kansen zelfs.
De tweede helft liet denk ik een nog veel eenzijdiger beeld zien dan de eerste. Een tegenstander die niet van de eigen helft af komt. Kijkend maar het aantal kansen die we creëren is het ongelooflijk dat we niet minstens 1x scoren. Net als reeds in het programmablad geschreven past deze uitslag dan ook precies in dat rijtje.” 

De ONT trainer zag ook dat ONT pas het laatste deel van de wedstrijd voluit ging: “Dat wil niet zeggen dat het allemaal goed was wat we deden. De laatste 15 minuten zie je de energie die we eigenlijk de hele wedstrijd willen laten zien.  Er worden meer individuele duels gewonnen en we kunnen sneller aanvallen aangezien we de bal sneller veroveren op die momenten. Dat moet de hele wedstrijd het uitgangspunt zijn.
Deze nederlaag voelt enorm zuur, zeker gezien het feit dat we hadden móeten scoren, maar ook Dennis Bakker verliezen met direct rood. Deze week zal echter snel weer in het teken staan van Haulerwijk uit, waar we absoluut willen laten zien dat we omhoog willen en kunnen.” 

Zaterdag a.s. wacht de uitwedstrijd tegen SV Haulerwijk. Met één wedstrijd minder staat die tegenstander vijf punten onder ONT. Aanvang wedstrijd 14.30 uur. 

Sjouke Walinga

Typerend beeld uit de wedstrijd ONT - Ropta Boys. V.l.n.r. proberen Keimpe Jacobi, Michel Weisser en Dennis Baker (hij kreeg later direct rood) zich te ontworstelen aan Ropta Boys verdedigers. Foto Romke Visser.

 

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!