89'

3e klasse B

5 oktober 2019 15:00

J.H. Hadders

Oosternijkerk - Lang leek ONT een verdiend punt over te houden tegen Ropta Boys. Maar vijf minuten voor afloop leidde miscommunicatie in de ONT verdediging tot de 2-1. Het derde doelpunt van de thuisploeg was fraai, maar uiteindelijk slechts voor de statistieken. Einduitslag 3-1.

ONT kent een moeilijke start van de competitie. Na drie wedstrijden is er één punt behaald. In de eerste wedstrijd bleek de routine van SC Twijzel doorslaggevend voor het 1-3 verlies. Vorige week uit tegen Minnertsga werd een puntje uit het vuur gesleept, maar zaterdag werd in Oosternijkerk met 3-1 van Ropta Boys verloren. Ropta Boys trainer David Elmendorp verklaarde na afloop voor de microfoon van Radio NOF dat de routine van zijn team de uiteindelijke winst bepaalde. “Maar ONT heeft een mooi team waar ze nog jarenlang van kunnen genieten”, zei Elmendorp ook nog. Soortelijke complimenten waren er ook al van de trainers van SC Twijzel en Minnertsga. Punten leveren die complimenten niet op.

De eerste helft werd niet een boeiend schouwspel. De thuisclub stak veel energie in de wedstrijd en ONT had moeite om het spel naar zich toe te trekken. Toch ontstond er niet veel gevaar voor het ONT doel en dus viel de 1-0 in de 17e minuut ook een beetje uit het niets. Geert Linthof kreeg op links alle tijd een voorzet af te leveren en die werd bij de tweede paal op waarde geschat door Erik de Vries. Zette ONT daar dan niets tegenover? Zeker wel. Sterker nog, ondanks het overwicht van Ropta Boys had ONT de betere kansen. Michel Weisser zette Noël Mulder aan het werk maar die treuzelde iets te lang om doeltreffend te zijn. Ook aanvoerder Hielke Knippels kreeg een goede kans. In stelling gebracht door Weisser belandde het schot van Knippels in het zijnet. En in de voorlaatste minuut was het andersom; Knippels bereikte Weisser maar het schotje belandde in de handen van Ropta Boys doelman Johannes de Groot.

De tweede helft kregen de toeschouwers wat meer waar voor hun geld. In die zin, het werd wel een onderhoudend potje maar zonder dat er van heel goed voetbal sprake was. ONT kwam strijdvaardiger uit de kleedkamer en drie minuten na rust was de stand gelijk door een wonderschone goal. Jesper Landman speelde op rechts Dennis Bakker vrij, de afgemeten voorzet van Bakker werd door Weisser heerlijk met binnenkantje links diagonaal ingeschoten. Minnertsga liet zicht niet onbetuigd met een pegel van De Vries die uiteen spatte op de vuisten van ONT doelman Hidde Ament. En een als voorzet bedoelde bal van Linthof raakte via de vingertoppen van Ament onderkant lat, daarna de binnenkant van de paal om uiteindelijk in de handen van de ONT doelman te eindigen. Ondanks die kansen van Ropta Boys had ONT de wedstrijd aardig onder controle. Probleem was dat ONT in de buurt van het vijandelijke doel niet de gaatjes kon vinden om in scoringspositie te komen. Enerzijds door het woud van Ropta Boys spelers dat de eigen goal tot een vesting maakte, anderzijds ook door te veel ONT gepriegel in plaats van maar een keer uit te halen door dat woud van benen.
Voor ONT liep de wedstrijd sneu af. Vijf minuten voor tijd was een corner de inleiding tot het tweede doelpunt van Ropta Boys. Waar ONT verdedigers dachten dat Ament de bal zou pakken dacht Ament het tegenovergestelde. Daar maalde Christiaan Wijnsma niet om, die tekende geheel vrijstaand bij de tweede paal de 2-1 aan. Drie minuten later zorgde Tsjidger Braaksma met een mooi doelpunt voor de 3-1 eindstand. ONT leed diep op de helft van Ropta Boys balverlies waarna een lange bal volgde. Halverwege de ONT helft nam Braaksma de bal in één keer op de slof en met een fraaie boog verdween de bal over Ament in het ONT doel.

Voor ONT een treurige nederlaag. Laat de eerste helft dan niet heel goed zijn geweest, de tweede helft was van veel beter gehalte. In beide helften beloonde ONT zich niet door te scoren, terwijl daar wel kansen voor waren. Positief; er worden wel kansen gecreëerd. Een houvast voor de komende wedstrijden waarbij de trekker dan wel een keer moet worden overgehaald.