84'

3e klasse B

15 februari 2020 14:30

M.T.R. van Eijden

HALLUM - Een zwaar veld, harde wind, stevige tegenstanders, nou niet bepaald de ideale omstandigheden voor ONT om te voetballen. Dat bleek vooral de eerste helft waarin Wykels Hallum het bij 1-0 hield. In de tweede helft gaf ONT veel beter partij maar verzuimde het te scoren. Uiteindelijk werd het 2-0, een terechte uitslag.

Na de fraaie 5-1 winst van vorige week tegen Waskemeer reisde ONT met het nodige zelfvertrouwen af naar Hallum. Maar wel in de wetenschap dat het veld op sportpark Douwekamp wat anders was dan het veld op de thuishaven van Wykels Hallum; It Bikkelân. Zou de naam van dat sportpark met dubbel l zijn geschreven, dan was dat prima van toepassing geweest. Want bikkelen werd het. Op een zwaar veld, net goed genoeg om niet afgekeurd te worden, moest ONT de strijd aan gaan tegen een fysiek sterke tegenstander.

Die strijd moest niet alleen worden gestreden tegen veld en tegenstander, ook tegen Jurjen Bosch. Bosch is in de derde klasse B de speler met veel vlieguren op hoger niveau. Bosch acteerde bij SC Cambuur, PKC ’83 en ONS Sneek. Zonder de overwinning van Wykels Hallum helemaal op te hangen aan Bosch, bepalend was de speler van Wykels Hallum wel. Elke trainer op dit niveau wenst zich zo’n speler.

Het was ook Bosch die zorgde voor het eerste wapenfeit met een schot over het ONT doel. En er waren meer kansen voor de thuisploeg. ONT had het lastig met het ‘lange ballen verkeer’ van Wykels Hallum, kwam zelf niet aan voetballen toe en kreeg geen grip op Bosch. Dat Bosch in de 27e minuut de score opende was niet verrassend. Wykels Hallum opende met een splijtende pass door het verdedigingscentrum van ONT en Bosch scoorde beheerst. Bij die 1-0 stand bleef het de eerste helft en daar mocht ONT de handjes mee dichtknijpen.

In de tweede helft ging ONT goed van start. Het ‘voetbal’ werd gezocht en daarmee werden ook de duels met de tegenstander meer ontweken. En kwamen die duels er wel, dan legde ONT daar meer energie in dan in de eerste helft. En ONT kreeg kansen. Om maar even samenvattend te zijn, ONT’s topscoorder Michel Weisser kreeg twee 100% kansen en een halve. Weisser kwam twee keer oog in oog met Wykels Hallum doelman Desmond Louwerens maar scoorde niet. En een poging om met een lobje Louwerens te verschalken lukte ook niet. Dan tellen we de twee vrije schoppen die geen doel troffen maar even niet mee. ONT had een kwartier lang de overhand in de wedstrijd, daarna ebde dat ook wel weer wat weg. ONT had nog wel een kans. Janco van der Veen volleerde de bal net naast op aangeven van Dennis Bakker. De grootste kans voor Wykels Hallum op de 2-0 was er twaalf minuten voor tijd. Erik Niemarkt kopte de bal op de lat waarna Stefan Homsma de bal over het verlaten ONT doel schoot. Maar de 2-0 kwam er toch nog. Zes minuten voor afloop scoorde Gwen Dijkstra die treffer.

Door de nederlaag blijft ONT wel in de onderste regionen hangen. De volgende competitiewedstrijden zijn thuis tegen Ropta Boys en uit tegen SV Haulerwijk. Dat zijn ook teams uit de onderste regionen, dus zéér belangrijke wedstrijden. Maar eerst volgt zaterdag a.s. de bekerwedstrijd uit tegen Be Quick 1887 Za 1 met als een inzet een plaats bij de laatste zestien van het bekertoernooi. In Haren wordt om 15.30 uur afgetrapt.

ONT’er Keimpe Jacobi in duel met Jurjen Bosch, plaaggeest voor ONT. Foto Romke Visser.