ONB 1 (zon)

20'

24 augustus 2019 15:00

Twee keer winst en een gelijkspel voor ONT
OPEINDE - Voor de tweede keer in successie organiseerde ONT een ‘voorbereidingstoernooi’ met net als vorig jaar VV Rottevalle, ONB en ODV als deelnemers, naast uiteraard de thuisploeg. Voor trainers een ideale gelegenheid om zo veel mogelijk spelers aan het werk te zien in drie wedstrijdjes van 25 minuten.

ONT - ONB
ONT startte tegen ONB waar ex ONT trainer Dennis Stuiver zijn routiniers thuis had gelaten. ONT liet fris aanvallend voetbal zien en had ruimer moeten winnen dan de uiteindelijke 1-0. Maar Jesper Landman en Hielke Knippels lieten goede kansen liggen. ONB counterde één keer maar in kansrijke positie belandde de inzet van de ONB speler in het zijnet. Vijf minuten voor afloop viel dan toch het ONT doelpunt. ONB maakte gebruik van de nieuwe regel die zegt dat bij een doelschop de bal de bal niet meer eerst uit het strafschopgebied hoeft, maar ook daarbinnen naar een medespeler mag worden gespeeld. Dat ging dus niet goed, want ONT zette druk en uiteindelijk scoorde Marten Folkersma. Een leuk debuut voor Folkersma die ONT JO19 verruilde voor de A selectie.

ONT - VV Rottevalle
De tweede wedstrijd was tegen VV Rottevalle. De Rottevalsters werden vorig seizoen kampioen in de vierde klassen en zijn dit seizoen competitiegenoot van ONT. Dus staat er weer twee keer een ‘Slach om de Leien’ op het programma. Deze ‘slach’ eindigde in 1-1. Vlak voor tijd raakte ONT op een 0-1 achterstand, maar ONT maakte nog gelijk via Hielke Knippels op aangeven van Michel Weisser.

ODV - ONT
De laatste wedstrijd speelde ONT tegen ODV met ex ONT’er Jeroen van Wijk aan het roer als trainer. ODV won overtuigend van ONB en Rottevalle, maar delfde tegen ONT het onderspit met 0-2. Al in de derde minuut kwam ONT op voorsprong door Freerk Veenstra die een één tweetje met Weisser bekwaam en ook nog eens fraai afrondde (balletje over de keeper). ODV kreeg even later een 100% kans op de gelijkmaker, ONT doelman Hidde Ament voorkwam de tegentreffer. ODV nam wel het heft in handen, kreeg nog een kans maar nu was het Albert Wijma die met een blok geen treffer toestond. Vlak voor tijd werd het 2-0 door Landman die een voorzet van Weisser in het doel liep.

A.s. dinsdagavond oefent ONT tegen zondag tweedeklasser Drachten. Er wordt in Drachten gespeeld. Aanvang wedstrijd 201.5 uur.