77'
81'

Groep 2 22

7 september 2019 15:00

OPEINDE - De 5-2 overwinning op SC Kootstertille was ruim, maar daar zag het na een uur spelen niet naar uit. De tussenstand was toen 3-2 en de 3-3 was dichterbij dan de 4-2. Maar de bezoekers slaagden er niet in die gelijkmaker te scoren waarna ONT uitliep naar een 5-2 eindstand.

ONT startte overdonderend met al na twee minuten een doelpunt. Michel Weiser zag de bal uit een vrije trap net genoeg van richting veranderd om via de paal in het doel te belandden. Maar SC Kootstertille (SCK) deed direct van zich spreken via topscoorder Jouke Waaksma (24 jaar en al 103 competitie doelpunten, maar vandaag uit de wedstrijd gespeeld door Albert Wijma). Uit een voorzet schoot Waaksma de bal op doel, ONT doelman Hidde Ament blokte en uit de rebound was Ament nogmaals winnaar na een kopbal van Waaksma. Een minuut later was er een VAR momentje. De prima leidende scheidsrechter Broersma maakte ook het bekende ‘vierkantje’ na een vermeende overtreding op een SCK speler, maar een strafschop werd het niet.Na negen minuten vergrootte ONT de voorsprong en weer was Weisser de doelpuntenmaker. Jurjen Veenstra legde de bal achter de verdediging waar Weisser zich ontdeed van twee tegenstanders en beheerst scoorde.
Tien minuten later maakte Jesse Maas gebruik van de ruimte die ONT liet. De snelle Maas ging er als een haas vandoor en scoorde in de lange hoek. Even later had SCK gelijk moeten maken. Gerbrand Waaksma ontsnapte aan de ONT aandacht, maar de voorzetting van de SCK aanvoerder was te matig om een medespeler te bereiken. Nog voor het half uur bracht ONT de marge weer op twee. Noël Mulder stuurde in één beweging twee tegenstander het bos in waarna zijn uithaal in de verre bovenhoek verdween. Vlak voor rust betekende een foute keus van Maas dat SCK niet kansrijk werd. In plaats van voor eigen kans te gaan legde Maas de bal af op Harmen Tabak. Maar de bal was niet op maat en ONT kon wegwerken.

De tweede helft kreeg ONT te maken met een SCK dat meer van zich afbeet. Het middenveld was niet meer voor ONT en dat bracht de verdediging in problemen. Het gaf Maas de kans zijn tweede doelpunt te scoren. In dat stadium van de strijd was ONT de greep op de wedstrijd kwijt, het speelde slordig, en lag de gelijkmaker op de loer. Op aangeven van Jouke Waaksma had Kees de Vries die kunnen maken (schot over) en dat had ook Tabak kunnen doen. De kopbal die de SCK speler produceerde verdween in de handen van Ament. Dat was ook wel een beetje het moment dat ONT zich herstelde. Een kwartier voor afloop werd het 4-2 door een benutte strafschop van Dennis Bakker. En vier minuten later betekende een hoogstandje van Bakker 5-2. Bakker controleerde de bal uit een voorzet van Jesper Landman bekwaam waarna een lobje over de SCK doelman volgde.

ONT kon drie punten bijschrijven en het moet raar lopen als ONT geen poulewinnaar wordt. Volgende week speelt ONT thuis tegen Zeester uit Zoutkamp. Die ploeg verloor met 2-4 van Lions ’66 na een eerder 6-2 verlies tegen SC Kootstertille. Aanvang wedstrijd volgende week is 15.00 uur.