79'

Groep 2 22

14 september 2019 15:00

G.J. (Gribbert Jan) Bakker

OPEINDE - Inderdaad, ONT bereikte de knock-out fase van de bekerstrijd, maar oh, oh, wat ging dat moeizaam. De 0-1 ruststand werd in de tweede helft omgebogen naar een 3-1 overwinning en daar was, wat veldverhouding betreft, ook niets op af te dingen.

Eigenlijk moet je aan deze wedstrijd niet te veel woorden vuil maken. Vijfde klasser Zeester uit Zoutkamp was niet naar Opeinde afgereisd om als kanonnenvoer voor ONT te dienen (waar dat elders wel gebeurde, zo won Rottevalle met 11-0 van Drogeham, ook een vijfde klasser). Zeester bleek een robuuste en vooral in de eerste helft stugge ploeg. De Zoutkampers loerden op de counter en beloonden zich na negen minuten met een 0-1 voorsprong door Chris Noordhof. Die kreeg van ONT doelman Hidde Ament een intikkertje cadeau. Niet dat Ament de hoofdschuldige was aan dat doelpunt, het was chaos in de ONT verdediging. Zoals het in de eerste helft chaos was voor heel ONT. De ene foute keuze volgde de andere op. ONT wist zicht geen raad met het compact spelende en counterende Zeester. De Groningers klopten nog drie keer nadrukkelijk op de ONT deur. Jeffrey Brink schoot in kansrijke positie over en Brink vergat later in vrijstaande positie de trekker over te halen. Vijf minuten voor rust  was Ament attent op een schot van Vince van der Veen (vorig seizoen goed voor 45 competitiedoelpunten) na een goede Zeester combinatie. ONT stelde daar twee schoten op de lat tegenover van Hielke Knippels en Dion Smits.

Na rust veranderde het spelbeeld. ONT gaf meer gas, de balsnelheid ging omhoog en uiteindelijk kon de tegenstander dat niet meer bijbenen. De gewenste snelle gelijkmaker kwam er vijf minuten na rust. De pass was van Knippels, het kiene overstapje van Noël Mulder en het doelpunt van Jurjen Veenstra. Even later was er dé kans op een ONT voorsprong, maar Knippels miste een strafschop toegekend door de prima leidende scheidsrechter Bakker uit Hollum (Ameland). De terechte voorsprong voor ONT kwam er toch. Noël Mulder krulde vanaf de rand zestien de bal heerlijk binnen via de binnenkant paal. Twaalf minuten voor afloop zette ONT de wedstrijd op slot door een derde doelpunt. Marten Folkersma bereikte de achterlijn en uit zijn voorzet tikte Dion Smits de bal binnen met de punt van de schoen.

ONT bleef in de bekerpoule zonder puntenverlies en zo werd de knock-out fase bereikt. Volgende week is de ouverture van de competitie. Thuis wordt dan gespeeld tegen SC Twijzel. Aanvang wedstrijd 15.00 uur.