Noël Mulder (schot)
90'
Noël Mulder (kopbal)

7 mei 2019 19:30

HARKEMA - ONT speelde gisteravond een oefenwedstrijd tegen 4e klasser Harkema Opeinde. Op gras, want dat is de ondergrond in de competitiewedstrijd zaterdag a.s. tegen Kollum. Met tien man boog ONT in de slotfase een 2-1 achterstand om in een 2-3 overwinning.

“Kutzooi” zei een ONT speler aan het begin van de tweede helft. En daarmee vatte hij de gang van zaken voor ONT in de eerste helft in één woord samen. De Opeindenaren rommelden maar wat aan, kregen geen vat op het middenveld van Harkema Opeinde en verloren de meeste duels. ONT slaagde er niet in om zich onder de druk van het fysiek spelende Harkema Opeinde uit te spelen. Enig verband was er niet te bespeuren, afspraken werden niet nagekomen, uiteraard tot ongenoegen van trainer Jan Hulzinga. Die zag zijn ploeg na slecht uitverdedigen op een 1-0 achterstand komen. Ondanks het matige spel kreeg ONT nog kansjes ook, maar of het vizier stond niet op scherp of er werd te zelfzuchtig gehandeld. Op slag voor rust zorgde een eigen doelpunt voor de 1-1 ruststand.

De rust gaf Hulzinga de kans om het team weer op de rails te krijgen en dat lukte wonderwel. ONT voerde het tempo op en dat bleek mede een ingrediënt om nu wél onder de druk zettende tegenstander uit te voetballen. Door een tempootje hoger te spelen ontliep ONT de duels die er in de eerste helft wel waren. En er kwamen goede kansen. Jurjen Veenstra zette Jesper Landman alleen voor doelman Anne Hoeksma (50!!), de inzet ging naast. Freerk Veenstra bracht de bal vanaf de achterlijn bij Michel Weisser die zich keurig vrijspeelde maar ook naast schoot. Het bleek niet de avond van Weisser want even later eindigde een inzet op de paal en slaagde ONT’s nummer negen er ook in geheel vrije positie niet om te scoren. Bij die inzet raakte Weisser geblesseerd waarna ONT met tien man verder moest. Aan het spelbeeld veranderde niet veel, ONT bleef de betere partij. Het deed Harkema Opeinde trainer Willem verzuchtten: “Wy dogge mar wat. Wy rinne der mar wat achteroan!” Toch kwam de ploeg van Schokker op een 2-1 voorsprong. Uit een corner werd de bal hard binnengekopt. Dat was vijf minuten voor tijd. ONT bleef ook na de achterstand voetballen en dat  werd beloond. Noël Mulder scoorde met een geplaatste bal de gelijkmaker en al in blessuretijd kopte Mulder uit een strakke corner van Landman de winnende treffer binnen.

Zaterdag a.s. speelt ONT uit tegen Kollum. Die ploeg liet afgelopen zaterdag twee dure punten liggen in de race om de titel en zal zich willen revancheren. Voor ONT geldt dat het niet afhankelijk wil zijn van andere uitslagen om zich veilig te spelen. Dus zal het team vol voor de drie punten gaan. Aanvang wedstrijd in Kollum is 14.30 uur.