Mannen Zaterdag standaard, 1, 3e klasse B

4 september 2010 15:00

Lania, G.J.

ONT prutst zich naar 0-2 overwinning op Anjum

ANJUM - Een vroege voorsprong hielp ONT niet aan een gemakkelijke zege op Anjum. Voor rust werd het 0-2, na rust bakte ONT er helemaal niks meer van. Het was aan het totale gebrek aan slagkracht bij Anjum te danken dat ONT niet in de problemen kwam.

Hoe verschillend kunnen twee wedstrijdhelften zijn. ONT speelde de eerste helft heel behoorlijk. In de tweede helft ging er niet veel meer goed. Een zeldzame tegenstelling. ONT begon voortvarend en kwam na vier minuten al op voorsprong. Jeroen van Wijk schoot uit de draai de bal in de lange hoek. Het eerste wapenfeit van de thuisploeg was er na een kwartier spelen. Pôpe Bauke Holwerda tikte de bal voorlangs. Eigenlijk was dat een incident, want Anjum had weinig in de melk te brokkelen. ONT bleef gas geven en creëerde kansen en kansjes. Egbert Hulzinga schoot voorlangs, Otto Kooi kon een mooie aanval geen vervolg geven met een assist, vrije trappen van Marten Zantema en Marcel van Wijk vonden maar geen medespeler of de Anjum doelman André Turkstra greep in. Pas in de 37e minuut verdubbelde ONT de voorsprong. Langdurig balbezit voor ONT bracht de bal uiteindelijk op links bij Jeroen van Wijk. Van Wijk verzond een voorzet richting tweede paal waar Mario Dekker paraat was om de bal tegen de touwen te koppen. Een beste kans op 0-3 was er nog voor Otto Kooi. Zijn prima kopbal uit een voorzet van Marcel van Wijk werd een prooi voor de Anjum doelman.

Waar ONT in de eerste helft aardig voetbalde was de tweede helft dramatisch. Misschien met wel als dieptepunt de gele kaart voor invaller Sjoerd Venema. Venema maakte zijn competitiedebuut voor ONT, werd door de technische staf van ONT te vroeg het veld ingestuurd en ontving een gele kaart. Met zekerheid de snelste gele kaart voor een ONT’er ooit. ONT miste in de tweede helft vooral het geduld om een aanval goed op te zetten. Een teveel aan lange ballen, misverstanden en balverlies bepaalden het spelbeeld. Er waren nog wel een paar kansjes. Marten Zantema testte doelman Turkstra met een venijnig schot, Jeroen van Wijk kwam twee keer in scoringspositie, maar het bleef bij 0-2. En dat was een magere afspiegeling van de veldverhouding.

Zaterdag speelt ONT in Opeinde tegen VIOD uit Driezum. Aanvang 14.30 uur.