Oostergo 1

4 - 3

7 augustus 2010

ONT 1 in eerste oefenwedstrijd naar nederlaag

Voor ONT 1 stond gisteren, na anderhalve week training, de eerste oefenwedstrijd op het programma. In Ee werd gespeeld tegen tweede klasser Oostergo. ONT leed een 4-3 nederlaag, maar liet bij vlagen aardig voetbal zien.

Het keurkorps van trainer Jan Mulder trad in Ee aan met vier van de vijf nieuwelingen. Lieuwe Elzinga, Sjoerd Venema en Jacco Tuinstra startten in de basis. De pas van vakantie teruggekeerde Marten Santema aanschouwde de eerste helft vanaf de bank. Nieuweling nummer vijf, Freddie van der Veen, was wegens vakantie niet aanwezig.

Tegenover de komst van vijf nieuwe spelers in de A selectie staat het vertrek van maar liefst acht spelers. Overigens, van die acht spelers speelden er vijf, door blessures, het vorige seizoen in het geheel niet of maar een beperkt aantal duels.

ONT begon het oefenduel redelijk voortvarend. Jacco Tuinstra lanceerde Egbert Hulzinga. Uit diens voorzet werd de kopbal van Jeroen van Wijk geblokt, de rebound van Hulzinga trof geen doel. Even later vuurde Sietse Jansma op doel, na een vrije trap van Marcel van Wijk, maar de Oostergo doelman liet geen treffer toe. Even later betekende de eerste de beste aanval van de thuisploeg 1-0. Drie minuten later trok Marcel van Wijk de stand alweer gelijk. Een vrije trap vanaf de punt zestien was te machtig voor de Oostergo doelman. Drie minuten later nam ONT een voorsprong. Een prima voorzet van Sjoerd Venema werd door Sjoerd Riemersma tegen het net gekopt. Toch kon ONT de voorsprong niet meenemen naar de thee. Twee fouten in de verdediging stelden Oostergo in staat de rust in te gaan met een 3-2 voorsprong.

De tweede helft begon voor Oostergo met een vrije, maar ook gemiste, kans. Het gaf wel aan dat het bij ONT in de verdediging nog zoeken was. Verder kabbelde de wedstrijd een beetje voort totdat 20 minuten voor tijd Wietze Klaver, als “aanvulling” mee uit de B selectie, met een schot vanaf 20 meter de jonge Oostergo doelman verraste. Daarna ontstonden er kansen over en weer. Voor ONT was de beste kans voor Egbert Hulzinga uit een passje van Sietse Jansma. Hulzinga schoot recht op de doelman waarna Otto Kooi de rebound over het doel werkte. Aan ONT zijde voorkwam doelman Rein Ybema twee keer een doelpunt. Het was niet voldoende om een vierde en winnende doelpunt van Oostergo te voorkomen. ONT leed balverlies en uit een voorzet was Ybema kansloos op een kopbal.

De eerste oefenpartij ging dus verloren voor ONT. Toch kan er wel redelijk tevreden nabeschouwd worden. Althans door de ONT supporters. Die zagen blij vlagen best aardige dingen aan ONT zijde. Er werd gepoogd te voetballen, de lange bal werd niet veel gehanteerd. Trainer Jan Mulder zal ook positieve dingen hebben gezien, maar een trainer is geen trainer als er op de eerstvolgende training niet ook de minder goeie dingen aan de orde komen. En die waren er zéker ook.

Dinsdagavond 10 augustus oefent ONT thuis tegen zondag tweede klasser v.v. Drachten. Aanvang 20.00 uur.