ONT put moed uit tweede helft tegen Marum

74'
90'

19 januari 2019 14:30

Jappie Kooistra

OPEINDE - De competitiewedstrijd van ONT tegen Dokkum werd afgelast. In plaats daarvan oefende ONT in Opeinde tegen het Marum van ex ONT trainer Jan Mulder. Tegen de nummer drie van de 2e klasse I werd met 1-4 verloren na een belabberde eerste helft en een veel beter tweede gedeelte.

ONT was blij met de afgelasting door Dokkum. Was de selectie donderdag nog vrijwel compleet, een etmaal later was dat door ziekte en blessures aardig ingekrompen. De nood was zelfs zo hoog dat oud gediende Gerrit-Jan Kooistra en B selectie speler Jesper Landman waren opgeroepen om de selectie te completeren. Kooistra hoefde in de oefenwedstrijd niet op te draven, Landman deed dat in de tweede helft wel en niet onverdienstelijk.

Na eerste klasser BOL en tweede klasser SC Veenwouden speelde ONT opnieuw een oefenwedstrijd tegen een tegenstander van niveau. Marum heeft in de tweede klasse vijf verliespunten meer dan koploper BCV waarbij de koploper dus nog wel in het vizier is. Mulder heeft in Marum een prima voetballende ploeg, tenminste dat bleek in de eerste helft. Het tempo lag hoog, de patronen waren duidelijk en daar had ONT het moeilijk mee. Dat liep vooral achter de tegenstander aan zonder zelf echt aan voetballen toe te komen, hoe dapper de pogingen daartoe ook waren. ONT wilde wel, maar Marum was gewoon beter. En toch kwamen de bezoekers maar tot één velddoelpunt. Dat was doelpunt nummer twee. ONT leed ver op de helft van Marum balverlies, de omschakeling van Marum ging razendsnel waarna een individuele actie een doelpunt opleverde. De andere twee doelpunten voor rust kwamen tot stand na een voorzet en een intikker door een woud van benen en na een corner waarna ONT de bal niet wegwerkte.

Hoe anders werd de tweede helft. ONT nam het heft veel meer in handen. De ruimtes op het middenveld werden klein gemaakt en daardoor kon Marum er voetballend niet echt meer onderuit komen. De thuisclub stopte energie in de strijd en dat betaalde zich uit. Niet dat het allemaal even goed was, maar de vechtlust was een stuk beter. En strijd, dat is driekwart van een wedstrijd.
Bij ONT debuteerde B selectie speler Jesper Landman in de tweede helft in de hoofdmacht. Bij ONT 2 word de neo-senior geroemd om zijn inzet en loopvermogen en dat maakte hij waar. Landman kwam drie keer in scoringspositie , puur op basis van op het juiste moment gaten induiken. De doelman van Marum voorkwam met twee goede reddingen doelpunten en de debutant schoot een keer over.

ONT beloonde zichzelf een kwartier voor tijd met een doelpunt. Na een pass van Hielke Knippels controleerde Oebele Twijnstra de bal met de borst om daarna een Marum verdediger te verschalken en in de lange hoek te scoren. Marum’s vierde doelpunt ontstond na balverlies van ONT en een fraai schot in de kruising vanaf een meter of twintig.

Ijs en weder dienend staat voor ONT zaterdag a.s. de thuiswedstrijd tegen Ropta Boys op het programma. In verband met het Klaas Schriemertoernooi bij ONT is de aanvang van die wedstrijd 16.00 uur.