Oefenwedstrijd ONT - Oeverzwaluwen eindigt in 1-1

... (intikker)
78'

28 augustus 2018 20:30

Rutger Werkhoven

OPEINDE - Wat kun je zeggen over oefenwedstrijden. Vooral dat trainers deze wedstrijden uiteraard aangrijpen om dingen uit te proberen, je ziet veel spelerswisselingen en het resultaat is minder belangrijk. Dat was ook van toepassing op de oefenpartij die ONT gisteravond speelde tegen derde klasser Oeverzwaluwen. Uiteindelijk werd het 1-1.

Een fraaie wedstrijd was het niet op het nieuwe kunstgras in Opeinde. Het was vooral rommelig, ook al omdat beide trainers bij balverlies met druk op de bal speelden. Dat leidt dan al snel tot balverlies. Vooral in de eerste helft voetbalde Oeverzwaluwen zich bij vlagen aardig onder de ONT druk uit. Dat leidde tot een aantal goede kansen die geen doelpunt opleverden. ONT doelman Hidde Ament was attent bij een schot van dichtbij, Reinier van der Steege haalde een bal van de doellijn en verder hadden de voorwaartsen uit Koudum het vizier niet op scherp. Aanvallend zette ONT daar weinig tegenover. Het ONT spel moest een meerderheid op het middenveld opleveren om via die vrije man de spitsen te bereiken. Dat lukte nog niet goed. Spits Egbert Hulzinga stond op een eilandje en had last van droogte in de aanvoer. Oeverzwaluwen ging toch de rust in met een 1-0 voorsprong. Uit een vrije trap werd de bal bij de tweede paal binnengetikt.

In de tweede helft kreeg ONT iets meer grip op de wedstrijd. Al moest Ament in een één tegen één situatie nog wel de 0-2 voorkomen. Er was meer balbezit voor de thuisclub, het leek wat minder ongeduldig en rommelig en de doelman van Oeverzwaluwen kreeg werk te doen. Zo redde hij op een vlammend schot van Thimo Bouma vanaf een meter of 25. Maar de doelman was kansloos bij de gelijkmaker van ONT. Oebele Twijnstra scoorde uit een corner van Dennis Bakker. Dat was twaalf minuten voor tijd en daarna perste ONT er nog een eindoffensief uit. De bezoekers haakten conditioneel af en ONT zette nog een tandje bij. Te gehaast op zoek naar de winnende treffer leidde er toe dat er niet meer werd gescoord. Eindstand 1-1.

Zaterdag a.s. speelt ONT voor de beker tegen 5e klasser Eastermar. Deze wedstrijd wordt in Opeinde gespeeld omdat het veld in Eastermar is afgekeurd. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.