90'

3e klasse B

25 mei 2019 14:30

T Westerloo

NIEKERK - ONT kon de weelde van een 1-3 voorsprong bij rust in en tegen Niekerk niet dragen. Na rust begreep de thuisclub dat het streed om aan degradatie te ontkomen. ONT liet zich aftroeven en kreeg vier doelpunten om de oren. Een onnodige nederlaag en een beetje jammer om zo het seizoen te beëindigen.

ONT speelde zich vorige week veilig tegen Grijpskerk. Naast de sportieve plicht was tegen Niekerk de motivatie vooral om met een winstpartij, en verlies van Grijpskerk, nog een plaatsje te stijgen op de ranglijst. Na 45 minuten spelen leek het die kant ook wel op te gaan. ONT stond met 1-3 voor en Grijpskerk stond op achterstand. Maar ONT gaf de tweede helft niet thuis, liep achter de feiten aan, speelde met te weinig inspiratie en kreeg vier goals om de oren. Een jammerlijke nederlaag, vooral voor de zes ONT’ers die afscheid namen.

De eerste helft was een open wedstijd met twee ploegen die wilden voetballen. De eerste kans voor ONT was er al na twee mintuten. Freerk Veenstra legde vanaf de achterlijn de bal terug op Egbert Hulzinga, diens schot werd een prooi voor Niekerk doelman Marijn Ottens en die was ook de baas over de rebound van Michel Weisser. Niekerk kwam ook al snel in de buurt van de ONT goal na een steekballetje op Remco Vogelzang, de ingreep van ONT doelman Hidde Ament was voldoende. De snelle voorsprong voor ONT kwam er in de vijfde minuut. De voorzet was van Veenstra en Noël Mulder rondde doeltreffend af. De thuisclub liet zich niet onbetuigd en profiteerde enkele malen van de ruimtes die ONT liet. Via Dennis Zwier werd Niekerk een paar keer gevaarlijk, tot doelpunten leidde het niet. De bezoekers deden het wat dat betreft beter door na 17 minuten de voorsprong te verdubbelen. Oebele Twijnstra verzond een lange pass waarna de bal door Weisser prima werd gecontroleerd en er een doelpunt volgde. Het noopte het tegen degradatie vechtende Niekerk tot omzettingen. Trainer Roy Kamps wisselde twee keer, ging achterin één op één spelen in de hoop het middenveld in handen te krijgen. Dat lukte in eerste instantie. ONT moest wat terug en Niekerk leek in de 26e minuut de aansluitingstreffer te scoren. Vogelzang schoot de bal tegen de onderkant lat waarna de bal niet in het ONT doel verdween maar werd weggewerkt. Even later kwam de aansluitingstreffer er toch. Uit een corner kon Frank Renkema ongehinderd met het hoofd scoren. Dat ONT vóór rust op 1-3 kwam, dankte het aan onoplettendheid inde Niekerk verdediging. Twijnstra liep de bal uit een vrije trap van Noël Mulder simpel binnen.

Na rust keerde het tij. Dat had twee redenen. ONT ging anders spelen en Niekerk speelde veel feller dan in de eerste helft. ONT trainer Jan Hulzinga vond dat zijn team in de eerste helft te weinig energie in de partij legde. Hulzinga wilde zijn team scherper laten spelen door achterin ook één op één te gaan spelen waardoor er door het hele team meer arbeid moest worden verricht om niet in de problemen te komen. Maar die problemen kwamen er dus wel. Binnen drie minuten was de stand in evenwicht door goals van Renkema (strafschop) en een laatste zetje aan de bal van Robin Roebers na een vrije trap. De extra energie die Hulzinga poogde in de ploeg te krijgen kwam er niet. Het één op één spelen achterin leverde problemen op en Niekerk profiteerde daar van. Jort Zuidersma zorgde voor de 4-3 voorsprong en Brian Wiersma zette 5-3 op het scorebord. In de slotminuut deed Hielke Knippels nog wat terug voor ONT. Eindstand 5-4.

En zo sloot ONT het seizoen af met handhaving in de 3e klasse, maar ook een onnodige 5-4 nederlaag. Misschien was de wedstrijd tegen Niekerk wel de spiegel van het seizoen. Goeie momenten afgewisseld met ‘onbegrijpelijke’ momenten. Het past bij een jonge ploeg in opbouw die het toch voor elkaar kreeg om 3e klasser te blijven.

Na de wedstrijd in Niekerk werd op het veld afscheid genomen van vijf spelers. Bloemen waren er voor Oebele Twijnstra (stopt), Reinier van de Steege (naar Trynwâlden za), Egbert Hulzinga (naar Trymwâlden zo), Sjoerd Venema (stopt) en Hendrik Mulder (stopt). Bloemen waren er ook voor verzorger Jitze From, hij gaat naar Harkema Opeinde.