72'

3e klasse B

2 februari 2019 15:00

Jaap Woering

LEEUWARDEN - Twee ‘omschakelmomenten’ werden ONT zaterdag fataal tegen Leovardia, met Kollum koploper in de 3e klasse B. Uit die momenten scoorde de thuisclub twee keer, terwijl ONT uit meerdere kansrijke situatie naliet te scoren.

Het was voor ONT de vijfde nederlaag op rij in de competitie. De laatste overwinning dateerde van 17 november vorig jaar toen er met 3-2 werd gewonnen van…… Leovardia. Een resultaat tegen de Leeuwarders was ook zaterdag zeker mogelijk geweest, maar het vizier van de Opeindenaren stond niet op scherp.

De eerste honderd procent kans voor ONT was er al na twee minuten. Dennis Bakker legde de bal breed op Egbert Hulzinga en die stond zo maar vrij voor doelman Mohite Tibben. De doelpoging van ONT’s aanvoerder ging naast. Leovardia schotelde ONT wel een hoog baltempo voor, tot kansen leidde dat niet, ook al omdat het verdedigend bij de bezoekers goed stond. Er was ONT balverlies voor nodig om Leovardia aan de 1-0 voorsprong te helpen. Rechtsback Johan Tjeerdsma had een prima interceptie, de uiteindelijke voorzet die volgde was matig waarna Leovardia counterde. In één pass was de bal bij Sander Tadema en uit de voorzet doelpuntte Ait Bihou Ahmed Amin (Amin). Hulzinga miste daarna kracht en richting om een volgende kans voor ONT te verzilveren en tien minuten voor rust lukte het ook Bakker niet te scoren. Aangespeeld door Hielke Knippels richtte Bakker de bal richting kruising, Tibben redde met een uiterste krachtsinspanning. Een tweede moment van omschakeling bracht hernieuwde problemen voor ONT. De Opeindenaren kregen een corner, die werd door Leovardia weggewerkt waarna opnieuw Tadema een rush richting achterlijn begon. De voorzet die volgde werd door ONT doelman Hedzer Hoekstra weggeplukt voor de schietgrage benen van Amin.

ONT speelde de eerste helft goed mee met Leovardia, dat veranderde in de tweede helft niet. Dat de koploper speelde tegen de nummer 13 van de ranglijst was nooit te zien. Sterker nog, ook in de tweede helft waren de betere kansen voor ONT. Ok, Patrick Zondervan kopte wel in vrije positie over, maar dat was het dan ook wel. ONT zette daar goede kansen tegenover. Uit een corner van Bakker schoot Oebele Twijnstra naast en Bakker zag Tibben weer redden op een inzet. Die situatie ontstond nadat competitie-debutant Jesper Landman op het middenveld maar weer eens een duel won. Na een individuele actie schoot Bakker ook nog op de paal om daarna, na een steekpassje van Jurjen Veenstra, Tibben nog eens op zijn weg te vinden. Balverlies diep op de helft van de tegenstander leidde de 2-0 in. Het omschakelen van Leovardia ging in twee passes. De voorzet van Tadema op Leovardia’s topscoorder Kian Visser was op maat en de 2-0 een feit. ONT drong daarna wel aan en ging achterin één op één spelen, maar gevaar voor het Leovardia doel kwam er niet meer. Hoekstra voorkwam zelfs nog de 3-0 door te redden op een inzet van Jeffrey van der Galiën.

ONT speelde dus een goede partij tegen een Leovardia dat wilde voetballen. Volgende week speelt ONT thuis tegen Anjum en dat is dan weer een ploeg met totaal andere voetballende intenties dan Leovardia. Er wordt volgende week in Opeinde afgetrapt om 15.00 uur.