60'
88'

3e klasse B

20 oktober 2018 14:00

WASKEMEER - Bij rust keek ONT al tegen een 4-0 achterstand aan en drie van de vier goals waren weggevertjes door fouten in de achterhoede van ONT. Die fouten werden overigens afgedwongen door Waskemeer. ONT kreeg geen enkele greep op de wedstrijd en droop met een 5-1 nederlaag af.

ONT en Waskemeer ontmoetten elkaar niet eerder in competitieverband. Wel was er ooit een bekerwedstrijd tussen beide partijen. Dat was op 21 oktober 2000. ONT (toen 1e klasse) won destijds met 1-7 bij 6e klasser Waskemeer. Nu spelen beide teams op hetzelfde niveau en is Waskemeer er in geslaagd een paar spelers aan zich te binden die op hoofdklasseniveau en iets daaronder hebben gespeeld. Die geven de ploeg beslist iets extra’s, naast de kwaliteiten die de ‘eigen’ jongens al hebben. Tegen die verzameling van kwaliteiten was ONT niet opgewassen. De Opeindenaren van trainer Jan Hulzinga kwamen geen moment in het ritme om te gaan voetballen en op geen enkel deel van het veld was ONT baas.

Vanaf minuut één was eigenlijk wel duidelijk dat ONT een zware middag tegemoet zou gaan. Al in de tweede minuut moest ONT doelman Hedzer Hoekstra aan de bak na een door Waskemeer afgedwongen terugspeelbal die aan de zachte kant was. Even later redde Hoekstra op een vrije trap van Willem de Jong (ex Drachtster Boys) en diezelfde speler dwong de ONT doelman tot nog een redding. Ondanks het veldoverwicht van de thuisclub was er ook voor ONT een reële kans. Hielke Knippels legde de bal achter de verdediging waarna Egbert Hulzinga een goede kans had. De bal verdween ruim naast het vijandelijke doel. De logische voorsprong voor Waskemeer kwam er in de 17e minuut. Regillio Holder (o.a. ex Drachtster Boys, ONS Sneek en Oranje Nassau Groningen) zette handig zijn man opzij en legde daarna de bal panklaar voor Nicky Smid en dat betekende 1-0. Voor ONT was Knippels gevaarlijk met een vrije trap net naast, maar in het resterende deel van de eerste helft besliste Waskemeer de wedstrijd. In de 26e minuut verdedigde ONT slecht uit waarna Holder scoorde en niet veel later strafte Willem de Jong hernieuwd balverlies in de ONT verdediging af met Waskemeers derde doelpunt. Nog voor rust werd het 4-0 door een doelpunt van Sander Visser.

Uiteraard speelde ONT een verloren wedstrijd en hoefde Waskemeer na rust niet zo nodig meer. Dus veel was er niet te beleven in die tweede 45 minuten. Smid zorgde in de 59e minuut voor de 5-0 voorsprong voor de thuisclub en Michel Weisser tekende drie minuten voor afloop voor de eretreffer voor ONT. Aangespeeld door Hulzinga boogde Weisser de bal fraai in de verre hoek over doelman Mechiel van Valen.

Uiteraard is een 5-1 nederlaag een pittig verlies, maar ONT zal er niet al te lang bij stilstaan. Het hoort bij de opbouw van een nieuwe en jonge ploeg. Het zal een seizoen worden van vallen en opstaan werd er bij de start van de competitie gezegd. En daar past zo’n nederlaag tegen een prima tegenstander ook bij.

Volgende week speelt ONT thuis tegen Veenhuizen. Aanvang wedstrijd 15.00 uur.