Oefencampagne ONT kent ook verlies

Fean'58 1

4 - 0

20 januari 2018 14:30

SURHUISTERVEEN - Na twee prima oefenwedstrijden die in winst uitmondden, slikte ONT tegen 't Fean '58 een gevoelige 4-0 nederlaag. Op die eindstand was ook niets af te dingen. De thuisploeg was scherp terwijl ONT die scherpte in Opeinde had achtergelaten.

In de oefenwedstrijden tegen Drachten en Dokkum verraste ONT met fris en dominant voetbal. Daar was tegen 't Fean '58 in het begin van de partij zeker wel sprake van. Maar na een kwartier verzette de thuisploeg de bakens en kwam ONT er niet echt meer aan te pas. De Opeindenaren misten de slag op het middenveld waar 't Fean '58 met 'lopende' spelers heer en meester was. En ONT miste deze keer de agressie om daar  iets tegen  te doen. Niet erg, oefenwedstrijden  zijn er juist voor om daar lering uit te trekken.

ONT trainer Uilke Damstra gebruikte ook deze wedstrijd weer om te experimenteren. Er werd in de tweede helft, logisch, veel gewisseld en ook dat had invloed op het ONT spel. In de tweede helft vergrootte ’t Fean ’58 de 1-0 ruststand naar de 4-0 eindstand. ONT had daar nog wel twee doelpunten tegenover kunnen zetten, maar de doelman en reddingen op de lijn verhinderden dat de nul van het scorebord ging.

Dinsdag 23 januari oefent ONT op eigen veld om 20.15 uur tegen Surhuisterveen. Zaterdag a.s. begint de tweede helft van de competitie. ONT speelt thuis tegen S.C. Stiens. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.