... (kopbal)
73'
... (schot)

29 augustus 2017 20:00

OPEINDE - Na het 1-3 verlies tegen VC Trynwâlden verloor ONT gisteravond opnieuw. Nu was Steenwijker Boys met 3-5 te sterk, terwijl de ruststand nog 3-1 was. Oorzaak; ONT dichtte zich in de tweede helft kwaliteiten toe die het niet heeft.

ONT speelde een behoorlijke eerste helft. De bezoekers probeerden wel mee te doen, maar konden zich niet echt onder de druk van ONT uit voetballen. De vroege voorsprong voor ONT kwam er via nieuweling Michel Weisser, na een combinatie tussen Hielke Knippels en Wytze Pilat. De bezoekers lieten zich overigens niet helemaal onbetuigd. In vrije positie slaagde een voorwaartse er niet in te scoren, de bal verdween in het zijnet. En ONT doelman Rein Ybema moest zich strekken om een boogbal onder de lat vandaan te tikken. In de laatste vijf minuten voor de rust bewees Weisser met twee doelpunten dat ONT er, naast Joeke de Vries, nog een scorende speler bij heeft gekregen. Weisser scoorde uit voorzetten van Knippels en De Vries. Nog nagenietend van de 3-0 voorsprong liet ONT de tegenstander vanaf de aftrap scoren.

De tweede helft kan kort worden samengevat; een belabberd niveau van ONT. Steenwijker Boys (een zondag derde klasser) stuurde ONT van het kastje naar de muur. Het veld lag compleet open, van het compacte spel dat ONT trainer Uilke Damstra nastreeft was niets meer over. De tegenstander profiteerde daarvan door vier keer te scoren. Een gevolg van collectief falen, want verdedigen doe je met het hele team en dat was ONT in de tweede helft even kwijt.

Damstra was na afloop duidelijk: “We moeten nederig zijn. De tweede helft hadden we een te grote broek aan. Dat begon al bij de tegengoal in de eerste helft. In de wolken over drie goals van de nieuwe spits en dan de tegenstander vrij baan geven om te scoren.”
‘Nederig’ (bescheiden) is inderdaad wat ONT moet zijn. Voor een tweede klasser loopt ONT beslist niet over van kwaliteit. Dan moet je afspraken nakomen, gaan voetballen naar je mogelijkheden en geen dingen doen die niet bij je passen. Doet ONT dat niet, dan wordt het opnieuw een kortstondig avontuur in de tweede klasse.Een tweede helft als tegen Steenwijker Boys is voor Damstra en assistent Jeroen van Wijk wel een mooie kapstok om aan te tonen dat ONT niet moet voetballen als in de tweede helft. Het is het trainersduo wel toevertrouwd daar op in te spelen.

Zaterdag a.s. speelt ONT voor de beker tegen zondag eerste klasser FC Assen. Aanvang wedstrijd 17.00 uur.