Rommelig oefenduel levert ONT 1-3 verlies op

... (schot)
90'
... (penalty)

26 augustus 2017 19:30

OPEINDE - Oefenduels zijn er o.a. voor om te zien hoe ‘ver’ spelers zijn. Afgelopen dinsdag tegen DIO Oosterwolde leek het er op dat ONT het spul al aardig op de rit had. Gisteravond tegen zondag derde klasser VC Trynwâlden Zo 1 was daar met name in de tweede helft niet veel van terug te zien. De in de eerste helft verkregen 1-0 voorsprong kon niet worden verdedigd. Het werd uiteindelijk 1-3.

In VC Trynwâlden Zo 1 trof ONT een tegenstander met een beetje ONT glans. Trainer Jan Hulzinga is bij ONT Hoofd Techniek en Opleiding, broer en speler Egbert Hulzinga verdedigde jarenlang de kleuren van ONT. De ploeg van de broers Hulzinga bleek een stukje verder in de opbouw dan ONT. Er werd verzorgd gespeeld en er waren vaste patronen zichtbaar.

ONT liet in de eerste helft nog wel aardig voetbal zien. Er werd flink gevarieerd tussen combinaties en een lange bal vanuit de verdediging. Maar de eerste kansen waren voor de bezoekers. Hendrik Mulder moest een bal van de lijn halen en Rein Ybema stopte een inzet van een doorgebroken speler. Toch was het ONT dat op voorsprong kwam. Wytze Pilat snelde langs drie spelers en vuurde vanaf 20 meter op doel. Via de onderkant van de lat verdween de bal in het doel. ONT had de kans de voorsprong te verdubbelen. Freerk Veenstra leverde de afgemeten voorzet af, maar Joeke de Vries zag zijn inzet geblokt door de doelman en uit de rebound gebeurde Otto Kooi hetzelfde. VC Trynwâlden raakte de lat nog, dit keer ging de bal via die lat over.

De tweede helft was koud begonnen of de stand was gelijk. Een schot verdween via de binnenkant van de paal in het ONT doel. Hoewel het spel van ONT rommeling was, werden er toch nog wel kansen gecreëerd. Uit een voorzet van De Vries zag Dion Smits zijn schot gekraakt en Smits was daarna iets te laat met een voorzet om De Vries in scoringspositie te brengen. Maar dat was al in een periode dat de bezoekers steeds vaker lieten zien een lekker voetballende ploeg te zijn. Dat mondde zes minuten voor tijd uit in de 1-2. ONT had snel daarna een uitgelezen mogelijkheid de stand gelijk te trekken. Pilat stuurde De Vries de diepte in, de voorzet van De Vries was op maat, de controle om te scoren ontbrak bij Smits. De 1-3 eindstand werd bepaald door Egbert Hulzinga uit een strafschop.

Dinsdag a.s. oefent ONT thuis tegen Steenwijker Boys, eveneens een derde klasser. Aanvang wedstrijd 20.00 uur.