Eerste oefenwedstrijd levert ONT 0-3 winst op

83'
Assist: Otto Kooi
90'

22 augustus 2017 20:00

OOSTERWOLDE - ONT startte dinsdagavond een serie van vier oefenwedstrijden met een uitwedstrijd tegen zondag derdeklasser DIO Oosterwolde. In een leuk duel werd het 0-3 voor ONT. De goals vielen in het laatste kwartier van de wedstrijd.

Met ruim een week training in de benen kon ONT trainer Uilke Damstra bekijken hoe zijn manschappen er voor stonden. De nieuwelingen Noël Mulder, Sjoerd Venema, Frank Harmen en Joek de Vries in de basis. Sybold de Boer speelde de tweede helft en nieuweling Michiel Weisser was nog niet aanwezig. De eerste helft liet ONT een paar aardige aanvallen zien, doeltreffend was het nog niet. Wel was zichtbaar dat ONT verder is dan aan het begin van het vorige seizoen. Dat is ook logisch, Damstra heeft een seizoen lang zijn team kunnen kneden. Wat de coach wil zien is nu wel genoegzaam bekend. Vervelend voor ONT was het uitvallen van doelman Rory Bruinja met een schouderblessure. Rein Ybema was de vervanger.

De tweede helft kende een rommelig begin. ONT wisselde in de rust zes keer en dat komt het spel nooit ten goede. Niet erg, oefenwedstrijden zijn bedoeld om iedereen aan het werk te zien. Ook in de tweede helft waren er kansen voor ONT, het vizier stond niet op scherp. Uit een counter leek de thuisclub te gaan scoren maar Ybema redde bekwaam. Gaandeweg de tweede helft leek het er op dat ONT meer conditionele inhoud had dan DIO Oosterwolde. En dat betaalde zich uit in drie doelpunten van Joeke de Vries in het laatste kwartier van de wedstrijd. Een keer na een fraaie lange pass van Hendrik Mulder en twee keer na uit doorgekopte ballen van Otto Koo.

Zaterdag speelt ONT thuis tegen VC Trynwâlden Zo 1. Aanvang wedstrijd 19.30 uur.