88'

Mannen, 1, Groep 1 L111

16 september 2017 17:00

A.J. Benjamins

OPEINDE - Het scenario tegen GOMOS leek toch niet moeilijk. Winst betekende verder bekeren, maar dat ging niet lukken. ONT speelde tot de 2-2 best behoorlijk. Daarna was het open huis en scoorden de bezoekers drie keer. Daarmee is ONT uitgeschakeld voor de beker.

In de voorbeschouwing van GOMOS op de website van de club was duidelijk: ‘Wanneer GOMOS en Beilen winnen moet de geel/zwarte formatie uit Norg ook nog eens aan het doelsaldo gaan werken. Dat is namelijk bij een gelijk aantal punten beslissend in de poule. De nummers 1 en 2 van de poule plaatsen zich voor de volgende ronde van het bekertoernooi.’ En dat lukte de ploeg uit Norg door met 2-5 te winnen van ONT.
GOMOS is een ploeg die wil voetballen en dat mocht ook van ONT. Maar de Opeindenaren liepen wel een snelle achterstand op. In de 7e minuut probeerde ONT voetballend uit te verdedigen waar een peer naar voren de oplossing was geweest. Roy Slachter profiteerde er van en schoot de 0-1 tegen de touwen. Uit een snel uitgevoerde vrije trap tussen Joeke de Vries en Sjoerd Venema tekende Michel Weisser kort na de 0-1 de gelijkmaker aan. ONT leek de voorsprong te pakken toen Vries uit een voorzet van Hielke Knippels aan scoren dacht. De Vries rekende even buiten een GOMOS verdediger die met een perfecte bloksliding De Vries van scoren afhield. Sterker nog, in de daarop volgende aanval doelpuntte GOMOS 1-2. Opnieuw scoorde Slachter. De amusante eerste helft met kansen aan beide zijden zette zich daarna voort. ONT kreeg goede kansen via Knippels (naast) en De Vries (ook naast). GOMOS zag een kopbal van Jeroen van der Horst net naast gaan en voor ONT ging Knippels voor eigen succes waar afleggen een betere mogelijkheid was. GOMOS werd nog gevaarlijk via een rush van eigen helft van Sven Pilon. Die liet een aantal ONT’ers de hielen zien waarna ONT doelman Rein Ybema uiteindelijk redding bracht.

De tweede helft was ONT twintig minuten lang beslist de bovenliggende partij. Er werd goed en compact gevoetbald en GOMOS kreeg geen ruimte voor uitvallen. De eerste kans op de gelijkmaker was er door Knippels. De ONT middenvelder maakte gebruik van de weifeling van GOMOS doelverdediger Melvin Koning die een voorzet verwachtte. De inzet van Knippels raakte de paal. Weisser verzuimde daarna Frank Harmens te laten scoren door een slechte voorzet te verzenden. De gelijkmaker kwam er toch. Dennis Bakker zorgde voor het steekballetje waarna Weisser met een lobje de bal over Koning in het GOMOS doel liet landden. En daarna was het gebeurd met ONT. De ruimtes werden groot, spelers gingen vreemde paden lopen, het verband was uit de ploeg. Daar profiteerder GOMOS drie keer van. Jordi van Esch, Pilon en Jeroen van der Horst zorgden voor de 2-5 eindstand.

Toch een gevoelige nederlaag met opnieuw veel tegengoals. In drie bekerwedstrijden waren dat er negen. Daar zal ONT aan moeten werken, een solide verdediging is beslist nodig in de 2e klasse. Voor ONT begint het nieuwe avontuur in die mooie 2e klasse zaterdag a.s met de thuiswedstrijd tegen SC Joure. Aftrap 14.30 uur. Maar eerst wordt er dinsdagavond in Opeinde om 20.00 uur nog een oefenwedstrijd gespeeld. Tegenstander is derdeklasser SC Twijzel.