90'

Mannen, 1, 2e klasse I

4 november 2017 14:30

J. Meints

IDSKENHUIZEN - Lang leek het er op dat ONT met een puntje uit Idskenhuizen naar Opeinde af zou reizen. Tot VVI twee minuten voor tijd 3-2 scoorde. ONT deed zich zelf te kort door in de tweede helft niet te scoren. Het kreeg dus het deksel op de neus. De 4-2 in blessuretijd was voor de spreekwoordelijke statistieken.

Wedstrijden tussen ONT en VVI zijn nooit saai en meestal doelpuntrijk. Dat was ook bij deze editie het geval. Beide teams gingen vol voor de winst. Dat leverde een enerverende partij voetbal op waarbij het, tot ergernis van beide trainers, een foutenfestival was aan beide kanten. In de dertien officiële ontmoetingen (inclusief die van gisteren) die de partijen tegen elkaar speelden vielen 51 doelpunten, dat is een gemiddelde van 3,9. Daar paste de wedstrijd van zaterdag dus prima tussen. Een gelijkspel was er nog nooit. Dat dreigde dus deze keer wel, maar ook nu ging dat niet door.

ONT begon heel goed aan de wedstrijd want binnen de minuut was het 0-1. De aanzet gaf Dennis Bakker die de bal veroverde. Otto Kooi zorgde er daarna voor dat Wytze Pilat de bal op Joeke de Vries kon steken en die rondde het bekwaam af. ONT kon een kwartier genieten van de voorsprong. Een communicatiestoornis tussen Oebele Twijnstra en ONT doelman Rory Bruinja zorgde er voor dat Johannes Lindeboom de gelijkmaker kon maken. VVI nam daarna het heft wel in handen met veel bewegende spelers. Daar had ONT moeite mee. Bruinja moest optreden bij een doelpoging van Ronald de Jong en bracht koppend redding buiten zijn doelgebied. De daarop volgende boogbal van Lindeboom ging over het ONT doel.
Maar ook ONT kreeg kansen. Kooi bracht De Vries in stelling, VVI doelman Jelle Jelsma redde. Bakker kwam een teenlengte te kort om een voorzet van De Vries te verzilveren. Voor VVI schoot Lindeboom nog in het zijnet en Bruinja redde op een inzet van Wesley Kooi.

De man aan het scorebord kon net als in de eerste helft in het tweede bedrijf ook snel aan het werk. Dit keer kon hij op de + voor de thuisclub drukken. Lindeboom haalde de achterlijn en Sido Oosterhof had de bal maar voor het intikken. Vier minuten later was de stand weer gelijk. De Vries bleef ‘rommelend’ in balbezit waarna de bal bij Pilat belandde. Uit diens afgemeten voorzet doelpuntte Bakker fraai met het hoofd. Was het duel tot dan toe al boeiend, het werd nog meer enerverend. Beide teams gingen vol voor de winst en ONT leek daarbij de meest goede kansen te hebben. Zeker die met nog een half uur te spelen. Pilat speelde diep op De Vries die met een prima voorzet kwam. Het overstapje van Kooi bracht Bakker in ideale positie. De ONT’er had de hoek voor het uitzoeken maar het schot eindigde in de handen van Jelsma. Kooi boogde daarna nog een bal net over de kruising. Ook VVI liet zicht niet onbetuigd. Reinier van der Steege moest een inzet van Tobias Draaisma van de lijn halen en Bruinja redde ternauwernood op een inzet van Oosterhof. ONT liet de winst kort voor tijd glippen door niet te scoren in een situatie waarin De Vries, Michel Weisser en Hielke Knippels dat wel hadden moeten doen. Het deksel op de neus kwam er drie minuten voor tijd. Na goed voorbereidend werk van Lindeboom scoorde Hans Neuenschwander. Dat tegendoelpunt kwam ONT niet in de resterende speeltijd niet meer te boven. De 4-2 die Daniël Kleiterp nog scoorde was voor de statistieken.

Na het puntje van vorige week tegen Marum konden er vandaag dus geen punten aan dat totaal worden toegevoegd. Ondanks dat houdt ONT met vier punten nog drie teams onder zich. Volgende week is het beker/inhaal en is ONT vrij. Zaterdag 18 november staat de thuiswedstrijd tegen koploper Broekster Boys op het programma. Aanvang 14.30 uur.