Marum 1

Mannen, 1, 2e klasse I

28 oktober 2017 14:30

Richard Groenewegen

OPEINDE - Een 0-0 wedstrijd hoeft niet saai te zijn. Dat bleek bij de wedstrijd ONT - Marum. Er was 90 minuten lang geen sprake van goed voetbal, maar de inzet van beide teams was aandoenlijk. Geen van beide teams had aanspraak op de drie punten, dus werd de 0-0 aan beide zijden naar tevredenheid aanvaard.

ONT tegen Marum was een wedstrijd met een bijzonder tintje. Bij Marum is Jan Mulder de trainer en Mulder is natuurlijk bij ONT geen onbekende. Mulder had ONT vier keer onder zijn hoede en de band tussen Jan Mulder en ONT is nog altijd hecht. Maar in zo’n onderling duel tellen sentimenten niet.
ONT verloor vier van de vijf gespeelde wedstrijden, Marum won er drie, dus een aanmerkelijk beter resultaat. Waarbij moet worden aangetekend dat ONT twee toppers ontmoette (CVVO en SC Joure) terwijl Marum tegen teams uit de onderste regionen voetbalde. In het veld was het zeven punten verschil op de ranglijst ook niet echt te zien. Marum mocht dan beter aan de bal zijn, ONT putte moed uit een gezonde dosis werklust. Beide partijen hielden de eerste helft de ruimtes op het middelveld klein. De tegenstander werd afgejaagd en dat betekende veel onnauwkeurigheid aan beide kanten. Het betekende ook dat beide partijen niet tot een aanvaardbare aanval kwam. De enige kans in de eerste helft was er na een corner van Wytze Pilat. De kopbal die Oebele Twijnstra daaruit produceerde werd een nieuwe corner. Marum stelde daar niets tegenover.

In de tweede helft was het spelbeeld wel wat opener. ONT doelman Rory Bruinja moest aan de bak bij een inzet van Joerie Schuiling en Jaap-Jan van Leeuwen haalde een inzet van Marc Oldewarris van de lijn. Dan lijkt het alsof de bezoekers opeens de overhand hadden, dat was niet het geval. Het waren een paar ONT slordigheden die tot de kansjes voor de bezoekers leidden. En daar bleef het voor Marum ook bij. En ONT? Dat kreeg één kans. De prima spelende targetman Otto Kooi bracht Jurjen Veenstra in stelling. Veenstra, de A junior viel zeker niet uit de toon bij ONT, slaagde er niet in Marum doelman Johan Bouma te verschalken.

Meer is er over deze partij niet te vertellen. Scheidsrechter Richard Groenwegen uit Groningen floot een foutloze partij en na een minuutje extra tijd floot de leidsman beide partijen naar een punt.

Zaterdag speelt ONT uit tegen VVI. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.