88'

Mannen, 1, 2e klasse I

7 oktober 2017 14:30

B. Agricola

OPEINDE - ONT speelde een prima eerste half uur van de wedstrijd. Vergeten werd de 1-0 voorsprong uit te breiden. En dus kreeg ONT in de tweede helft het deksel op de neus. Wykels Hallum strafte het ONT foutenfestival af; eindstand 1-4.

ONT won vorige week met 1-2 bij SC Veenwouden. Dat noem je dan bonuspunten en die kun je verzilveren door een wedstrijd thuis als tegen Wykels Hallum (WH) in winst om te zetten. Dat leek er een half uur lang wel in te zitten. ONT was baas op het middenveld en al snel na de aftrap was er een kans op 1-0. Joeke de Vries kreeg een lange bal van Oebele Twijnstra net niet goed genoeg onder controle om te scoren. De Vries deed dat een minuut later wel uit een voorzet van Wytze Pilat. Daarna waren er kansen op uitbreiding van de voorsprong maar het werd een doelpunt aan de andere kant. ONT kreeg de bal niet weg en Björn Dijkstra profiteerde daar van. Dé kans op een ONT voorsprong was er voor Frank Harmens. Aangespeeld door De Vries schoot Harmens op één meter voor de goal de bal hoog over. Inmiddels had WH trainer Yko de Boer door een omzetting op het middenveld meer grip op ONT gecreëerd. ONT was daardoor ook minder dwingend aanwezig.

De tweede helft kan eigenlijk heel kort worden samengevat. ONT had niet de macht om de tegenstander de wil op te leggen. En WH profiteerde van fouten van ONT. Gwen Dijkstra mocht proberen ONT doelman Rory Bruinja in de korte hoek te passeren, Bruinja redde. Dezelfde speler scoorde even later wel toen hij profiteerde van matig ingrijpen van Jaap-Jan van Leeuwen. WH breidde de voorsprong uit door een benutte strafschop van Jurjen Bosch (noodrem Bruinja na verkeerd terug koppen Danny Zijnstra) en het werd ook nog 1-4 door Youri Merkus die profiteerde van een misverstand in de ONT verdediging.

Voor ONT een duur verlies want je mag WH toch beschouwen als één van de kandidaten die net als ONT wil overleven in de 2e klasse. ONT coach Uilke Damstra was duidelijk over de prestatie van zijn team: “Als je zo verdedigt blijven we dit seizoen staan op de drie punten die we nu hebben”. Maar Damstra heeft ook de wetenschap dat zijn mannen beter kunnen. Dat bleek vorige week tegen SC Veenwouden.

Zaterdag speelt ONT uit bij koploper CVVO, aanvang wedstrijd 14.30 uur.