87'

Mannen, 1, 2e klasse I

23 september 2017 14:30

M. Baar

OPEINDE - De rentree in de 2e klasse bracht ONT geen punten. Het geroutineerd spelende SC Joure nam met de 1-2 einduitslag de drie punten mee naar Joure. Op basis van de tweede helft verdiende ONT wel een puntje.

Op papier had ONT niet direct een kampioenskandidaat op bezoek. Maar wel een team dat zeker voor een plaats in het linker rijtje gaat strijden. De ervaren trainer Klaas de Jong beschikt over een selectie met spelers met die op hoog niveau speelden. En tegen ONT betaalde dat zich uiteindelijk uit. Daar leek het de eerste tien minuten niet op. ONT had het heft in handen en al in minuut één had de 1-0 op het scorebord kunnen staan. Michel Weisser zag een grabbelende SC Joure doelman André Zeldenthuis redden. De SC Joure doelman redde daarna ook nog op een prima schot van Wytze Pilat maar daarna namen de bezoekers het spel wel wat over. Het balletje ging rond totdat er een opening werd gevonden. Nu gebeurde dat niet vaak want bij ONT stond het verdedigend goed terwijl het middenveld zich inspande geen gaten te laten vallen. Er was een stilstaande situatie voor nodig om SC Joure op voorsprong te laten komen. Uit een corner kopte Jelte ter Heide raak. ONT doelman Rein Ybema kon niet bij de bal door een ‘blokje’ van twee SC Joure spelers. De 0-2 was een wereldgoal. Vanaf 30 meter schoot Nicky Sauer de bal stijf in het kruis. ONT kreeg nog een kansje via Pilat. In stelling gebracht door Joeke de Vries zocht Pilat het doel, Zeldenthuis redde.

De tweede helft liet een ander ONT zien. De ‘debuut-bibbers’ werden overboord gezet en ONT werd minimaal gelijkwaardig aan de bezoekers. Die reageerden daarop met veel verbaal gedoe richting ONT spelers en scheidsrechter Baar uit Groningen. De leidsman liet zich er niet door beïnvloeden en floot een prima partij. ONT streed voor elke meter en er kwamen ook kansjes maar een goal bleef uit. Een voorzet van Pilat waaide uiteindelijk over de SC Joure doelman tegen de lat en een schot van De Vries miste kracht. Uit een corner kopte Otto Kooi over en Frank Harmens werd het scoren belet door een ultieme ingreep van een verdediger. De aansluitingstreffer kwam er  drie minuten voor afloop. De Vries bracht de bal bij de tweede paal, het terugleggen was van Reinier van der Steege en Kooi de doelpuntenmaker. Maar de resterende speeltijd was te kort om de verdiende gelijkmaker te scoren. In de slotminuut voorkwam Ybema met een redding op een schot van Jurre Hoogeveen dat de marge groter werd.

Zo eindigde het debuut van ONT in de tweede klasse in een nederlaag. Het goed spelende ONT werd niet beloond met een puntje, maar het spel zal ONT coach Uilke Damstra genoeg houvast geven om met de blik omhoog naar de toekomst te kijken.
Volgende week speelt ONT uit tegen SC Veenwouden. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.