56'
Wytze Pilat (schot)
58'

9 augustus 2016 20:15

SC Twijzel was de tegenstander en dat bleek een alleraardigst voetballend ploegje te zijn. De club waar ONT’s aanwinst Wytze Pilat zijn voetbalcarrière startte eindige vorig seizoen in de 4e klasse als derde. Het was voor ONT de eerste partij onder leiding van het nieuwe trainersduo Uilke Damstra en assistent Jeroen van Wijk. En dat duo zag na een week trainen bij vlagen welke kant Damstra op wil met ONT. Dat is compact en georganiseerd spelen en van daaruit de aanval zoeken. Maar ONT liet ook zien dat het voetbal van vorig seizoen er nog in zit. Onrustig, te veel de lange bal en te weinig balbezit. Je slijpt een jaar lang degradatievoetbal er ook niet zomaar uit. Dat heeft tijd nodig. ONT kwam na tien minuten spelen op 1-0. Wytze Pilat etaleerde zijn fraaie traptechniek met een afgemeten voorzet waarna Otto Kooi de bal tegen de touwen kopte. Er waren daarna nog wel wat kansjes voor ONT maar de score liep niet op.

Dat gebeurde wel in de tweede helft. Damstra wisselde in de rust zes spelers en er rolden een paar aardige combinaties over de mat. Uit een corner van Pilat kopte Dion Smits de 2-0 binnen en Pilat zorgde zelf voor de 3-0 voorsprong. Dat was in de 58eminuut. Vijf minuten later scoorden de bezoekers 3-1 en daarna verviel ONT in een oude fout. Het veld werd veel te lang en dan kun je niet het compacte voetbal spelen wat de technische staf wil. Het leidde tot wat kansjes voor SC Twijzel en twee minuten voor tijd ook voor de aansluitingstreffer. Ook de 3-3 had nog kunnen vallen maar een kopbal scheerde net over de lat.

Zaterdag a.s. speelt ONT in Opeinde tegen Broekster Boys. Aanvang 14.30 uur.