0 - 1

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse/3e klasse a. pk1 3A - nr.12 2I nacompetitie

21 mei 2016 14:30

Wiersma, W

WORKUM - In de eerste ronde van de nacompetitie trad ONT aan tegen Workum, winnaar van de eerste periode in de derde klasse A. In Workum werd het 0-1 en dat is een goed resultaat voor de return dinsdag a.s. Overigens vergat ONT het karwei al in Workum af te maken. Een 0-3 eindstand had ook gekund, maar ONT liet na dat te doen.

Het eerste deel van de wedstrijd liet een beter voetballend Workum zien waar ONT zich vooral behielp met de bal naar voren te transporteren en dan maar zien wat er gebeurde. Dat spel hielp beide partijen aan enkele mogelijkheden zonder dat kansen te noemen. Workum kwam na drie minuten  tot een eerste kans door een kopbal van Jordy Heeres na een voorzet van Rick Demmer. Twee minuten later schreeuwde heel ONT om een strafschop toen Dennis Bakker zwaar in de mangel werd genomen. Scheidsrechter Wiersma uit Drachten zag er geen overtreding in. Workum kreeg via Jurgen Buma een goede kans op een voorsprong, maar Buma vond ONT doelman Rory Bruinja op zijn pad. En eigenlijk kabbelde de eerste helft zo een beetje voort. ONT kreeg kansen op mogelijkheden via een paar scrimmages, tot doelpunten leidde dat niet. Een beste kans kreeg Workum toen Jeffry Groen zomaar oog in oog stond met Bruinja. De stift van de linkerverdediger kwam een hand tegen van Bruinja en dat voorkwam een voorsprong van Workum. Tien minuten voor rust wilde heel ONT opnieuw een strafschop toen Teake van der Hoek zowat werd onthoofd door een been van Workum doelman Berry Minnesma. Omdat de Workum doelman ook de bal raakte liet scheidsrechter Wiersma doorspelen.

Na rust trok ONT het spel iets meer naar zich toe. ONT speelde wat feller dan in de eerste helft en Workum kon daar niet echt in mee. De wedstrijd werd door de Opeindenaren gecontroleerd en Workum werd niet meer gevaarlijk. In ieder geval niet met uitgespeelde kansen. En de twee schoten van afstand waarmee de thuisploeg het probeerde werden een eenvoudige prooi voor Bruinja. De verdiende voorsprong voor ONT kwam er in de 72e minuut. Oebele Twijnstra speelde een lange bal op Van der Hoek die in een één tegen één situatie stond. De ONT voorwaartse was sneller en sterker dan zijn tegenstander, omspeelde doelman Minnesma waarna de 0-1 op het scorebord kwam. Twee minuten later was er dan toch nog een combinatie te zien van Workum. Het eindstation werd Pieter van der Valk, zijn uithaal belandde in de handen van Bruinja. ONT bleef de wedstrijd tot het einde controleren en zo bleef het bij 0-1.

Op basis van de tweede helft een verdiende overwinning, met als kanttekening dat de overwinning iets ruimer had mogen zijn. Dat vond ook ONT trainer Dennis Stuiver: "In een beladen wedstrijd is het moeilijk voetballen en dat was zeker in de beginfase van de wedstrijd te zien. Na een aantal minuten te hebben gespeeld kwamen de eerste contouren van combinaties terug. Dit resulteerde in een tal van goede mogelijkheden die het verdienden om tot doelpunt te worden omgezet. Na de rust kwamen we vastberaden de kleedkamer uit, dit resulteerde in een verdiende 0-1 voorsprong. Na een dik uur spelen werd de wedstrijd rommeliger zonder echte kansen. We hebben onszelf naar een goede uitgangssituatie gevoetbald voor dinsdag aanstaande waar we zeker weer alles in de strijd moeten zullen leggen."

Die strijd zal er waarschijnlijk wel aan te pas komen tegen een Workum dat va banque zal gaan spelen. Aanvang wedstrijd dinsdag is 20.00 uur.