ONT krijgt te weinig met 1-1 tegen Bergum

1 - 1

Bergum 1

44'

15 augustus 2015 19:00

OPEINDE - Een 1-1 tegen zondag eerste klasser Bergum is een prima prestatie, maar ONT had eigenlijk als overwinnaar van het veld moeten stappen. ONT speelde fris van de lever en Bergum had een verdedigingsfout nodig om een doelpunt te scoren.

Oefenwedstrijden zijn er om te experimenteren en om langzaam naar een basiself toe te groeien. Experimenteren deed ONT flink in de eerste twee oefenwedstrijden. Maar tegen Bergum stond een flink aantal spelers op een positie waar ONT coach Dennis Stuiver hen straks in het "echie" ook wil laten spelen. En dat kwam het ONT spel ten goede. ONT speelde fris voetbal met snel spel en op tijd ook even temporiseren. Overigens was de eerste kans voor de bezoekers. Uit een corner kopte de van Kollum overgekomen Marinus Hoekstra net naast. Een snelle aanval leverde ONT wat later een kans op. Via Dennis Bakker en Dion Smits kwam de bal bij Egbert Hulzinga. Zijn schot kon door de Bergum doelman worden geblokkeerd; de rebound was niet aan ONT besteed. Vlak voor rust kwam ONT op voorsprong. Oebele Twijnstra ging in de zestien het luchtgevecht aan waarna de bal voor de schietgrage voeten van Hulzinga belandde. En die liet vanaf 17 meter een schuiver los die de 1-0 betekende.

Snel na rust maakte Bergum gelijk. Daar had de tegenstander wel de hulp van ONT doelman Rein Ybema voor nodig. Ybema verslikte zich in een tegenstander die daarna simpel kon scoren. ONT moest een tijdje wel wat meer terug dan in de eerste helft. Het leek er op dat er even zuinig aan werd gedaan met de energie. Het betekende ook dat de ONT voorwaartsen te weinig in het spel voor kwamen. Dat de kans op 2-1 uit een stilstaande situatie kwam was dan ook niet vreemd. Jaap-Jan van Leeuwen kopte de bal uit een vrije trap van Stefan Roffel fraai diagonaal richting verre bovenhoek. De bal ging centimeters over de kruising. Ybema maakte daarna zijn fout goed door een doorgebroken Bergum speler van scoren af te houden en daarna ook de inzet uit de rebound te pareren. Twintig minuten voor tijd had ONT de winst nog naar zich toe kunnen trekken. Jeroen van Wijk werd over rechts de vrije ruimte ingestuurd. Zijn voorzet was op maat maar Hulzinga liet de bal van de voet springen en kon ook in tweede instantie niet scoren. De bal bleef in ONT bezit en na een geblokte doelpoging van Hendrik Mulder schoot Twijnstra de bal via de buitenkant van de paal naast. Echt een wonder dat ONT niet scoorde.

Het bleef uiteindelijk bij 1-1. Voor ONT een prima resultaat tegen een 1e klasser. Dinsdagavond oefent ONT in Opeinde tegen Leovardia Zo 1. Aanvang wedstrijd 20.15 uur.